Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-08 10:52:49 +0200 Γονείς εσωστρεφείς με 7χρονη κόρη εξωστρεφή αναρωτιούνται, πως μπορούν να υποστηρίξουν την κόρη τους στην κοινωνικοποίηση της. Τι κάνεις όταν εσύ είσαι εσωτρεφής και το παιδί σου εξωστρεφές;

Τι κάνεις όταν εσύ είσαι εσωτρεφής και το παιδί σου εξωστρεφές;

Τι κάνεις όταν εσύ είσαι εσωτρεφής και το παιδί σου εξωστρεφές; 470 900
Γονείς εσωστρεφείς με 7χρονη κόρη εξωστρεφή αναρωτιούνται, πως μπορούν να υποστηρίξουν την κόρη τους στην κοινωνικοποίηση της.

 

Η Meghan Leahy είναι σύμβουλος γονέων (parent coach) και αρθρογράφος του διάσημου περιοδικού “The Washington Post”. Η ίδια δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες της να θέτουν ερωτήματα και να τα απαντά εκείνη - ή τουλάχιστον να απαντά όσα μπορεί. 

 

Δείτε παρακάτω την απάντηση της.

 

Αρχικά, αν πρόκειται για ένα 7χρονο παιδί και είναι ομαλή η ανάπτυξή της, τότε είναι αρκετά μεγάλη για να μπορεί να καταλάβει συζητήσεις για τις διαφορές που έχουν οι άνθρωποι και για το πως παίρνουν και χάνουν ενέργεια. Δεν κάνετε χάρη ούτε στην ίδια, ούτε στον εαυτό σας με το να συμμορφώνεστε σε κάθε ανάγκη της για εξωστρέφεια. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που ζουν οι άνθρωποι. Εμπιστευθείτε με: Γνωρίζει ήδη ότι δεν είναι σαν εσάς, οπότε απλά προχωρήστε με το να μιλήσετε για αυτό. Για παράδειγμα “Whitney, κάποιοι άνθρωποι αγαπούν να είναι μαζί με πολλούς άλλους. Τους γεμίζει ενέργεια και τους κάνει να αισθάνονται πλήρεις. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι αγαπούν τους ανθρώπους. Την ίδια στιγμή όμως, μπορεί να προτιμούν να είναι με λιγότερους ανθρώπους ή με κόσμο αλλά για μικρότερη διάρκεια. Τους αρέσει να είναι και μόνοι. Κάθε άνθρωπος είναι λίγο διαφορετικός και στην οικογένειά μας πιστεύουμε πως ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του 100%.” Είναι σημαντικό να πάρει το μήνυμα πως αγαπάτε το ταμπεραμέντο της και ότι μπορεί να είστε διαφορετικοί, αλλά αυτό είναι απόλυτα εντάξει. 

 

Επίσης, το να οργανώσετε πως μπορεί να βρίσκεται σε συχνή αλληλεπίδραση με τρόπους που σας ταιριάζουν και εσάς είναι σημαντικό. Μπορεί να συμμετέχει σε κοινότητες ή ομάδες που δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχετε εσείς ενεργά; Μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο, ώστε να μπορούν να έρχονται οι φίλοι τις σπίτι χωρίς να χρειαστεί να έχετε συνεχή επίβλεψη; Μπορούν να έρθουν άλλοι γονείς ή ένας/μια έφηβος/η για να παίξει παιχνίδια μαζί τους; Υπάρχει οικογένεια - παππούδες, θείοι, ξαδέρφια- για να βοηθήσουν; Δεν είναι καθόλου κακό να ζητήσετε βοήθεια επί πληρωμή ή από κάποιο μέλος της οικογένειάς σας.


 

Στο τέλος της μέρας, η κόρη σας δεν είναι υπεύθυνη για να σας ευχαριστεί ή για να φροντίζει την ψυχική σας υγεία, οπότε μιλήστε με τον/την σύντροφό σας και φτιάξτε ένα σχέδιο που θα λειτουργήσει. Παίρνετε σειρές για δραστηριότητες ή για εξόδους με φίλους και οικογένεια, ώστε ο ένας να μπορεί να ξεκουράζεται και μετά να έχει σειρά ο άλλος.  

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρεθεί μια λύση, οπότε προσπαθήστε να μην εστιάσετε στην πιο αρνητική προσέγγιση αλλα να βρείτε μια πιο ισορροπημένη και συμπονετική οπτική, που να λέει φροντίζουμε τις ανάγκες όλων των μελών της οικογένειάς μας. 

 

Τέλος μιλήστε σε κάποιον φίλο, άνθρωπο που εμπιστεύεστε ή έναν ειδικό, αν νιώθετε πως χρειάζεστε περισσότερη κατεύθυνση. 

 

source: The Washighton Post

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας