Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-04 16:58:19 +0300 Αυτό που δεν γνωρίζουν όλοι είναι το στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού κατά το οποίο ξεκινά η κοινωνικοποίηση. Πότε ξεκινά η κοινωνικοποίηση των παιδιών;

Πότε ξεκινά η κοινωνικοποίηση των παιδιών;

Πότε ξεκινά η κοινωνικοποίηση των παιδιών; 470 900
Αυτό που δεν γνωρίζουν όλοι είναι το στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού κατά το οποίο ξεκινά η κοινωνικοποίηση.

 

Ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Αυτό που δεν γνωρίζουν όλοι είναι το στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού κατά το οποίο ξεκινά η κοινωνικοποίηση. 

 

Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς το παιδί ξεκινά να κοινωνικοποιείται μέσα από το παιχνίδι με άλλα παιδιά στην ηλικία των 18 μηνών. Συγκεκριμένα η θεωρία αυτή θέλει τα βρέφη να ξεκινούν να περπατούν όταν πλέον έχουν βαρεθεί το ατομικό παιχνίδι και αναζητούν κάτι πιο δυναμικό και αυτό συμβαίνει στα περίπου 1.5 έτη. 

 

Άλλες θεωρίες σχετικές με την κοινωνικοποίηση των παιδιών αναφέρουν ότι η κοινωνικοποίηση τους ξεκινά περίπου στα τρία έτη. Σύμφωνα με την άποψη αυτή το παιδί όταν είναι 3 χρονών ξεκινά να γίνεται πιο ανεξάρτητο και να αλληλεπιδρά παραγωγικά με άλλα παιδιά. 

 

Μία τρίτη άποψη σχετικά με το πότε ακριβώς τα παιδιά κοινωνικοποιούνται έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Θέλει τον άνθρωπο από τη στιγμή που γεννιέται να ξεκινά την κοινωνικοποίηση του. Σύμφωνα με αυτή την θεωρία, το παιδί χρησιμοποιεί όλα τα ερεθίσματα που δέχεται προκειμένου να καταφέρει να επικοινωνήσει με άλλους ανθρώπους. 

 

Όλες οι παραπάνω θεωρίες είναι σημαντικές για τους γονείς, που καλούνται να υποστηρίξουν το παιδί τους στα πρώτα του βήματα προς την κοινωνικοποίηση αλλα και να του δώσουν εφόδια για να αναπτυχθεί. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας