Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-03 15:04:37 +0300 Το παιδί μου δεν έχει φίλους, τι να κάνω;

Το παιδί μου δεν έχει φίλους, τι να κάνω;

Το παιδί μου δεν έχει φίλους, τι να κάνω; 470 900
Οι φιλίες είναι πολύ σημαντικές για τα παιδιά. Αν ένα παιδί έχει δυσκολία να ταιριάξει στην παρέα με άλλα παιδιά, υπάρχουν τρόποι που οι γονείς μπορούν να το υποστηρίξουν.

Οι κοινωνικές δεξιότητες δεν είναι ίδιες σε όλα τα παιδιά, ειδικά στα παιδιά που παρουσιάζουν αναπτυξιακές διαταραχές. Η ρύθμιση του συναισθήματος στο παιχνίδι μπορεί να είναι μια αρκετά έντονη διαδικασία, όταν τα παιδιά διαπραγματεύονται την ήττα, το να δίνουν τη σειρά στον επόμενο ή να διαφωνούν με την πλειοψηφία κτλ. 

 

Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να  χτίσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, κάνοντας πρακτική των δεξιοτήτων αυτών στο σπίτι. 

 

  • Μέσα από παιχνίδια ρόλων τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν πως να απαντούν στις διαφωνίες, πως να μοιράζονται και να περιμένουν υπομονετικά για τη σειρά τους.  
  • Μέσα από τις σχέσεις που διαμορφώνουν οι γονείς μέσα στην οικογένεια αλλά και με τους φίλους τους.
  • Μέσα από την προετοιμασία, πριν έρθουν παιδιά στο σπίτι για παιχνίδι, το παιδί αφαιρέσει παιχνίδια που είναι σημαντικά για το ίδιο, να θυμηθεί τους κανόνες παιχνιδιού και τρόπους για να καταλάβει αν οι καλεσμένοι του περνάνε καλά. 
  • Μέσα από συζήτηση “σεναρίων” που είναι συνηθισμένα όταν μια ομάδα παιδιών παίζει μαζί.

 

Αν ένα παιδί είναι ντροπαλό, μπορεί να προτιμά να χτίσει πρώτα γερές δυαδικές σχέσεις και μετά να βρεθεί σε ένα μεγάλο γκρουπ παιδιών

 

Μην ξεχνάτε πως ένα παιδί δεν χρειάζεται πολλούς φίλους, ένα-δύο παιδιά είναι αρκετά. Δεν χρειάζεται να είναι το πιο δημοφιλές παιδί στην τάξη, ούτε να κάνει παρέα με όλους. 


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας