Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-03-24 13:28:51 +0200 Η εγκυμοσύνη μας είναι υπόθεση ... όλων! H εγκυμοσύνη "μας"

H εγκυμοσύνη "μας"

H εγκυμοσύνη "μας" 470 900
Η εγκυμοσύνη μας είναι υπόθεση ... όλων!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα παρατηρήσετε πως οι αλλαγές που γίνονται δεν αφορούν μόνο το σώμα σας, αλλά και τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους γύρω σας. Αλλάζουν οι προτεραιότητές, τα θέλω μας αλλά και γενικότερα αποκτούμε μια άλλη άποψη για κάποια θέματα όπου πριν γίνουμε μανούλες δεν είχαν καν περάσει από το μυαλό.

 Αυτές οι αλλαγές όμως δε σημαίνουν πως παύουμε να θέλουμε δίπλα μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να χρειαζόμαστε την υποστήριξη αλλά και την υπομονή τους αυτή την ιδιαίτερη περίοδο της ζωής μας. 

Η κάθε γυναίκα βέβαια έχει διαφορετική ψυχοσύνθεση και αντιμετωπίζει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο. Για παράδειγμα, αν εξετάσουμε τη σχέση μας με τον σύντροφό μας την περίοδο της εγκυμοσύνης μας θα δούμε πως αν κι εκείνου τον ενδιαφέρον είναι ολοκληρωτικά στραμμένο σε εμάς άλλες το αντέχουν κι άλλες όχι.  Κάποιες γυναίκες νιώθουν σαν άρρωστες όταν ο σύντροφός τους θέλει να τις περιποιηθεί ώστε να μην κουράζονται πολύ και να μην κάνουν πράγματα που θα επιβαρύνουν την εγκυμοσύνη τους. Συνεπώς δυσανασχετούν και τους προκαλούνται και νεύρα όπου βγαίνουν και στη σχέση τους. Κάποιες άλλες όμως το απολαμβάνουν και νιώθουν μάλιστα πως έρχονται ακόμα πιο κοντά με το ταίρι τους. 

Περνάμε όμως και στη σχέση που διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας με το πρώτο μας παιδί. Σε αυτή την περίπτωση, το πρώτο παιδί όπου περιμένει το αδερφάκι του νιώθει έμμεσα ότι απειλείται από το νέο μωρό που σύντομα θα έρθει στο σπίτι. Γι’ αυτό λοιπόν, θα πρέπει να συζητάμε συνεχώς μαζί του ώστε να μην νιώσει παραμελημένο. Ζητήστε του την άποψη του για τα ρουχαλάκια που σκοπεύετε να πάρετε στο καινούριο μέλος της οικογένειας και φυσικά μην παραλείψετε να του κάνετε κι εκείνου ένα μικρό δωράκι. Μην το αφήσετε όμως να αναπτύξει τη ζήλια του διότι τις πρώτες μέρες που το μωρό θα είναι στο σπίτι  δε θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε και τέτοιου είδους καταστάσεις , απλά ζητήστε του τη βοήθειά του και δείξτε ότι το χρειάζεστε. 

Τι συμβαίνει όμως και με τις φιλικές μας σχέσεις; Αν κάποιες από τις καλύτερες σας φίλες έχουν ήδη γίνει μανούλες θα δείτε ότι θα έρθετε ακόμα πιο κοντά καθώς θα μοιράζεστε πλέον τις ίδιες ανησυχίες και θα μπορούν να σας δώσουν και τις πολύτιμες συμβουλές τους. Αν όμως τυχαίνει και οι κοντινότερες φίλες σας δεν είναι στην ίδια φάση με εσάς τότε ίσως και να υπάρξει ένα μικρό χάσμα ανάμεσά σας. Δε σημαίνει πως δε είναι χαρούμενη για εσάς αλλά πλέον αφήνετε πίσω την μέχρι τώρα ζωή σας και περνάτε σε ένα άλλο σταδίο το οποίο εκείνη δεν μπορέι ακόμα να καταλάβει. Αν δεν θέλετε όλη αυτή η κατάσταση να διογκωθεί  προτιμήστε όταν βρίσκεστε να μη μιλάτε τόσο για θέματα που αφορούν μωρά , καθώς όπως είναι λογικό, οι γνώσεις της δε θα είναι πολλές και δε θα μπορεί να σας βοηθήσει και τόσο. Μπορείτε όμως να μιλάτε για θέματα μόδας και ομορφιάς καθώς μην ξεχνάμε πως είμαστε έγκυες αλλά πάνω από όλα είμαστε και γυναίκες. Τέλος, να θυμάστε πως καμία σχέση δεν μπορεί να κλονιστεί αν έχει γερές βάσεις. 

Πηγή: motherandbaby.com.au

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας