Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-11-09 12:05:01 +0200 Η ψυχολόγος και υπεύθυνη κέντρου ειδικών θεραπειών «Γνώση και Δράση», Βεατρίκη Γλυνού μίλησε στο shape.gr για τις συμβουλές που εκείνη δίνει την περίοδο αυτή στις οικογένειες. Συμβουλές από μία ψυχολόγο για παιδιά και γονείς

Συμβουλές από μία ψυχολόγο για παιδιά και γονείς

 Συμβουλές από μία ψυχολόγο για παιδιά και γονείς 470 900
Καθώς βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο κύμα της καραντίνας, η ψυχολόγος Βεατρίκη Γλύνου μοιράζεται 4 χρυσές συμβουλές για γονείς και παιδιά!

Το δεύτερο κύμα καραντίνας ξεκίνησε και παιδιά και γονείς καλούνται να ‘’κλειστούν’’ πάλι στο σπίτι και να βιώσουν την  δύσκολη αυτή κατάσταση της αλλαγής. Η ψυχολόγος και υπεύθυνη κέντρου ειδικών θεραπειών «Γνώση και Δράση», Βεατρίκη Γλυνού μίλησε στο shape.gr για τις συμβουλές που εκείνη δίνει την περίοδο αυτή στις οικογένειες. 

Η ίδια υποστηρίζει πως οι γονείς θα πρέπει να φανούν δυνατοί τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά τους τα οποία και αυτά βιώνουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά τους και μας δίνει 4 απλές συμβουλές: 

 

  1. Μην ξεχνάμε πως τα παιδιά μας είναι πολλές φορές το «σύμπτωμα» των δικών μας συμπεριφορών.
  2. Ας χειριστούμε την κατάσταση με αισιοδοξία. Ας δείξουμε υπομονή σε αυτήν την όντως δύσκολη κατάσταση.
  3. Ας θυμίσουμε στους εαυτούς μας πως η ζωή δεν είναι μόνο οι χαρούμενες στιγμές, αλλά και οι δυσάρεστες και ας χαρούμε για όσα διαθέτουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.
  4. Ας κοιτάξουμε τι έχουμε και όχι τι δεν έχουμε ή τι θα χάσουμε μετά από όλο αυτό. Με ψυχραιμία και αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, να οπλιστούμε με επιμονή και με μία βαθιά ανάσα να δείξουμε το σθένος και την αντοχή μας τόσο στους γύρω μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

Είναι πραγματικά δύσκολο να συνειδητοποιείς πως ζεις στην περίοδο μιας πανδημίας αλλά ξέρουμε πολύ καλά πως θα περάσει κι αυτό. Όπως περνάνε όλα. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας