Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-25 21:33:32 +0200 Πώς αντέδρασαν το σχολείο και οι γονείς στη βάναυση προσβολή μαθήτριας από εκπαιδευτικό, με τη μορφή “αστείου”. Εκπαιδευτικός κάνει σε μαθήτρια αστείο στα όρια προσοβολής (bullying)

Εκπαιδευτικός κάνει σε μαθήτρια αστείο στα όρια προσοβολής (bullying)

Εκπαιδευτικός κάνει σε μαθήτρια αστείο στα όρια προσοβολής (bullying) 470 900
Πώς αντέδρασαν το σχολείο και οι γονείς στη βάναυση προσβολή μαθήτριας από εκπαιδευτικό, με τη μορφή “αστείου”.

Το εν λόγω περιστατικό φαίνεται να οδήγησε στην ψυχολογική κατάπτωση της μαθήτριας αλλά και στην οργή των γονέων, με πρωταγωνιστή εκπαιδευτικό σε σχολείο των νοτίων προαστίων της Αθήνας, πριν από μερικές ημέρες.

 

Οι γονείς της μαθήτριας προχώρησαν στην καταγγελία του περιστατικού στο Υπουργείο Παιδείας. Ο εκπαιδευτικός της νεαρής μαθήτριας έκανε ένα πολύ χοντροκομμένο αστείο (στα όρια του bullying) για την κόρη τους, το οποίο παρέπεμπε στην εμφάνισή της και τον εν γένει δυναμικό χαρακτήρα της.

 

Ένας εκπαιδευτικός θέλοντας να κάνει ένα αστείο, μπροστά σε όλα τα παιδιά της τάξης ρώτησε επί λέξει: “Θέλω να μου πείτε ποιο κορίτσι από την τάξη σας, ενώ είναι κορίτσι, έχει αντρικό φύλο;

 

Εντελώς αυθόρμητα (μιλάμε, έτσι και αλλιώς, για παιδιά 11 και 12 ετών) κάποιοι μαθητές αναγνώρισαν στην “περιγραφή” του δασκάλου τους τη συμμαθήτριά τους και την ανέφεραν με το όνομά της.

 

Η μαθήτρια ξαφνιάστηκε με το συμβάν, όμως κατάφερε να κρατήσει τη ψυχραιμία της. Την ίδια στιγμή το γεγονός υπέπεσε στην αντίληψη ενός άλλου εκπαιδευτικού, ο οποίος και συνόδευσε τη μαθήτρια στην διευθύντρια του σχολείου. 

 

Όταν ο εκπαιδευτικός που διατύπωσε το “αστείο” εναντίον της μαθήτριας, κατάλαβε πως το γεγονός παίρνει διαστάσεις, ζήτησε συγγνώμη από το παιδί, επαναλαμβάνοντας πως ήταν μια πλάκα. 

 

Η μαθήτρια δυστυχώς παρέμεινε τις επόμενες μέρες σε κακή ψυχολογική κατάσταση και οι γονείς κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να την υποστηρίξουν και να την βοηθήσουν να εμπιστευτεί ξανά το σχολείο. Με την καταγγελία τους στο Υπουργείο Παιδείας, η οποία έχει πάρει ήδη αριθμό πρωτοκόλλου, οι γονείς αξιώνουν τη διερεύνηση και την πειθαρχική δίωξη του εκπαιδευτικού.


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας