Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-12 17:35:07 +0200 Μία δασκάλα που βλέπει τα λάθος αλλιώς! Η υπέροχη προσέγγιση Ελληνίδας δασκάλας στα λάθη των παιδιών

Η υπέροχη προσέγγιση Ελληνίδας δασκάλας στα λάθη των παιδιών

Η υπέροχη προσέγγιση Ελληνίδας δασκάλας στα λάθη των παιδιών 470 900
Μία δασκάλα που βλέπει τα λάθος αλλιώς!

Θυμάστε το κόκκινο στυλό στα παιδικά μας τετράδια; Εκείνο το έντονο κόκκινο που μας προκαλέσουμε κρύο ιδρώτα;

H σύγχρονη παιδαγωγική έρχεται να δικαιώσει αυτή την κόκκινη παιδική ανάμνηση.

Δεν είναι πια λίγοι οι δάσκαλοι που πετούν τα κόκκινα στυλό και επικεντρώνονται στην «θετική διόρθωση» των γραπτών και των ασκήσεων των μαθητών τους που έχει και πιο θεαματικά αποτελέσματα. Το κόκκινο ως χρώμα, μαθαίνουμε από μικρή ηλικία να μας κόβει τα φτερά και να μας κάνει να νιώθουμε ανίσχυροι και αποτυχημένοι. Αντίθετα, η διόρθωση μέσα από την ενθάρρυνση έχει πιο θετικά αποτέλεσμα. Βοηθά ένα παιδί να μη φοβάται να δει το λάθος τους και να πιστέψει ότι μπορεί και καλύτερα.

Αυτή είναι και η περίπτωση της δασκάλας που διαχειρίζεται τη δημοφιλή σελίδα στο Facebook «Μικρά ανθρωπάκια» που εστιάζει στην θετική επίδραση της «θετικής διόρθωσης».

Ακόμα η ίδια δασκάλα δε διστάζει να ενθαρρύνει τους μαθητές της να δίνουν χώρο στο τετράδιο και να τους αφήσει η ίδια «ένα κομπλιμέντο εδώ» περνώντας τους έτσι το μήνυμα ότι στη ζωή αξίζει να διεκδικείς για την προσπάθειά σου ένα καλό λόγο.

 

Χίλια μπράβο στη δασκάλα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας