Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-11-14 11:44:04 +0200 Ποιες είναι οι επιπτώσεις όλων αυτών των ηλεκτρονικών μέσων στην υγεία και στην ανάπτυξη των παιδιών; Oι επιπτώσεις των ηλεκτρονικών συσκευών στην ανάπτυξη του παιδιού

Oι επιπτώσεις των ηλεκτρονικών συσκευών στην ανάπτυξη του παιδιού

Oι επιπτώσεις των ηλεκτρονικών συσκευών στην ανάπτυξη του παιδιού 470 900
Ποιες είναι οι επιπτώσεις όλων αυτών των μέσων στην υγεία των παιδιών;

Mετά από δύο χρόνια πανδημίας, τα ipad και όλες οι ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευση μπήκαν στη ζωή των παιδιών μας. Ποιες είναι οι επιπτώσεις όλων αυτών των ηλεκτρονικών μέσων στην υγεία και στην ανάπτυξή τους;

Γνωστικές ικανότητες παιδιών
Η ηλικία φαίνεται να διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίδραση που θα έχει στο παιδί, η έκθεσή του σε ηλεκτρονικά μέσα. Σύμφωνα με παιδιάτρους, τα παιδιά ηλικίας 3 ως 7 ετών χρειάζονται να έχουν πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα ώστε να αναπτυχθούν καλύτερα οι μαθησιακές τους λειτουργίες. 

Δεξιότητες κοινωνικοποίησης 
Πολλές φορές τα παιδιά που έρχονται σε συχνή επαφή με ένα ηλεκτρονικό μέσω όπως υπολογιστής, τηλεόραση, smartphone και tablet να δυσκολεύονται στην κοινωνικοποίηση τους. Η συντροφιά του ηλεκτρονικού μέσου είναι συχνά η αιτία αποξένωσης του παιδιού από το κοινωνικό σύνολο. Η αποξένωση αυτή έχει κατά συνέπεια επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή του παιδιού που παρατηρούνται και στην ενήλικη ζωή. 

Επιδείνωση της όρασης 
Οι οφθαλμίατροι κάνουν συχνά λόγο για τον περιορισμό της χρήσης των οθονών από μικρά παιδιά. Η χωρίς έλεγχο χρήση ηλεκτρονικών συσκευών είναι πιθανόν να επιδεινώσει την προδιάθεση για μυωπία. Ταυτόχρονα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ποσοστό παιδιών που χρειάζονται διορθωτικά γυαλιά έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Ας μην ξεχνάμε πως τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες που περνούν πολύ χρόνο μπροστά από μία οθόνη, έρχονται αντιμέτωποι με συμπτώματα όπως θολή όραση, ξηροφθαλμία, ερεθισμό και πονοκεφάλους.


Κακή στάση σώματος 
Η στάση του σώματος, ακόμα και όταν τα παιδιά περνούσαν χρόνο στο σχολείο μπροστά σε ένα βιβλίο, ήταν ένα αγκάθι για πολλούς γονείς. Όταν όμως και τα απογεύματα των παιδιών πλέον δεν είναι γεμάτα με δραστηριότητες αλλά αντιθέτως είναι γεμάτα με κινητά, βιντεοπαιχνίδια και οθόνες, δεν είναι περίεργο γιατί μπορεί να αναφέρουν πόνους στη μέση και τον αυχένα. 

Η καραντίνα θα περάσει και θα μπορούμε σε λίγο καιρό να γεμίσουμε το πρόγραμμά μας με δραστηριότητες και εκδρομές. Μέχρι τότε μικροί περίπατοι και βόλτες με το ποδήλατο μπορούν να βοηθήσουν όχι μικρούς και μεγάλους! 

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού σας;

 

Mη χάσετε το διαδικτυακό Masterclass "Η επίσκεψη στον αναπτυξιολόγο" στην σύγχρονη πλατφόρμα γονεϊκότητας MyParenthood με την Aναπτυξιακή Παιδίατρο Ελένη Καραντά όπου μπορείτε να μάθετε όλα όσας θα θέλατε να γνωρίζετε για τα σημάδια που θα πρέπει να σας οδηγήσουν σε αυτόν και τα οφέλη μίας τέτοιας επίσκεψης.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας