Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-09-12 11:03:23 +0300 Ελλάδα: Η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down

Ελλάδα: Η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down

Ελλάδα: Η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down 470 900
Πρόσφατα δημοσιεύτηκε και το πρώτο παιδικό βιβλίο με δικά της σκίτσα!

Η συγκλονιστική ιστορία της πρώτης νηπιαγωγού με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Η Μαρία Νίτσα είναι ένα κορίτσι με θάρρος που κατάφερε να πετύχει το όνειρό του με τη δύναμη της θέλησης. Με την υποστήριξη της οικογένειάς της, με τους φίλους και τους δασκάλους της κοντά, η Μαρία τα κατάφερε! 

 

Το 2017 γράφτηκε στη σχολή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας και αποφοίτησε πριν δύο χρόνια. Τραβόντας το δικό της μονοπάτι, η ίδια απέδειξε πως τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα

 

Το κορίτσι από την Καστοριά δεν σταμάτησε όμως εκεί, πριν λίγους μήνες συμμετείχε στην έκδοση ενός παιδικού βιβλίου με τίτλο “Θέλω να γίνω τερματοφύλακας” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Sportbook. Οι συγγραφείς, Αχιλλέας Υφαντίδης και Σοφία Φωτιάδου εμπιστεύτηκαν την Μαρία για την εικονογράφηση του βιβλίου. Έτσι τα μοναδικά της σχέδια δίνουν ζωή στην ηρωίδα, την Λυδία που όνειρό της είναι να γίνει τερματοφύλακας. Μπορείτε να το αγοράσετε ΕΔΩ.

Διαβάστε την πλοκή του παιδικού βιβλίου παρακάτω:

Η Λυδία θέλει να γίνει τερματοφύλακας. Τι συμβαίνει όμως όταν το ανακοινώνει στους γονείς της; Πώς αντιδρούν οι γύρω της; Θα μπορέσει άραγε να τους πείσει; Θα τα καταφέρει να πραγματοποιήσει την επιθυμία της, υπερνικώντας τις δυσκολίες που θα συναντήσει; Ένα παραμύθι για τα στερεότυπα και τον αγώνα για την υπέρβασή τους, ένα παραμύθι για την πραγματική έννοια της νίκης, μέσα από τα μάτια ενός γενναίου κοριτσιού.

 

Συγχαρητήρια στην Μαρία Νίτσα! Δεν σταματά να μας εκπλήσει! 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας