Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-11-17 12:34:16 +0200 Στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες! Οι αξέχαστες στιγμές στο ταξίδι της μητρότητας

Οι αξέχαστες στιγμές στο ταξίδι της μητρότητας

Οι αξέχαστες στιγμές στο ταξίδι της μητρότητας 470 900
Στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες!

Όλη η περίοδος της μητρότητας είναι γεμάτη από στιγμές. Στιγμές καλές, στιγμές κακές. Όπως όμως και αν είναι οι παρακάτω στιγμές θα μείνουν αξέχαστες στη μνήμη μας. Η πρώτη φορά που χαμογέλασε, η πρώτη φορά που στάθηκε στα πόδια, όπως επίσης και η πρώτη φορά που είπε «μαμά». Αντιστοίχως βεβαία, θα μας μείνει αξέχαστη στιγμή που το παιδί αρρώστησε για πρώτη φορά ή που έπεσε και χτύπησε.

Ακόμη και οι άσχημες στιγμές είναι μέσα στη ζωή και εμείς οφείλουμε να τις αντιμετωπίσουμε. Υπάρχουν όμως και κάποια γεγονότα  που θα συμβούν μέσα στην κοινή ζωή με το παιδί μας που θα μας χαρίσουν τόση χαρά, που ούτε και εμείς θα το περιμέναμε. Στιγμές που είναι σημεία κλειδιά τόσο στην ανάπτυξη του παιδιού αλλά και μια επιβράβευση για εμάς τους γονείς. Γιατί; Μα γιατί, πάει να πει πως κάτι κάνουμε σωστά για να συμβαίνουν αυτά.

Η εκπαίδευση για την τουαλέτα. Η στιγμή που το παιδί θα επισκεφτεί για πρώτη φορά την τουαλέτα μόνο του αλλά θα είναι και σε θέση να σκουπιστεί, είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για τον γονιό. Αφενός μεν γιατί λέει για πάντα αντίο στις βρώμικες πάνες, αλλά και γιατί η τόση εκπαίδευση που έχει κάνει στο παιδί στέφεται με επιτυχία! Πάει να πει, πως είναι καλός δάσκαλος, πως το μικρό του σιγά σιγά μεγαλώνει. Τόσες πολλές συγκινήσεις σε μια τόσα δα μικρή στιγμή! Σίγουρα αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είμαστε ακόμη δίπλα στο παιδί μας, αλλά ένας μεγάλος στόχος έχει επιτευχθεί! 

Κάνουν μπάνιο μόνα τους! Ευτυχισμένη η μαμά που το παιδί κάνει μπάνιο μόνο του! Τέρμα πια οι διαφωνίες, «μπες για μπάνιο» και τα κλάματα «Άσε με μαμά, να παίξω λίγο ακόμη με το παιχνίδι μου» κτλ. Τα παιδιά μπορούν να κάνουν μπάνιο μόνα τους περίπου στην ηλικία των πέντε με έξι ετών. Και στην περίπτωση αυτή βέβαια διασφαλίζουμε την ασφάλεια του μπάνιου. Τοποθετούμε αντιολισθητικά στη μπανιέρα, ρυθμίζουμε το νερό και χρησιμοποιούμε προϊόντα ειδικά για παιδιά. 


Ώρα για πρωινό! Το παιδί μπορεί πια να ετοιμάσει το πρωινό του μόνο του. Το μπολ  με τα δημητριακά είναι έτοιμο και εμείς δεν πρέπει να σηκωνόμαστε από τα άγρια χαράματα για να ετοιμάσουμε φαγητό στο μικρό μας. Για το λόγο αυτό, τοποθετούμε τα δημητριακά και το μπολ καθώς και το γάλα, σε σημείο που να είναι εύκολα προσβάσιμο. Η χαρά δε, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, όταν το μικρό μας παιδάκι, ετοιμάσει και για εμάς ένα πιάτο με δημητριακά. Τα πιο όμορφα πρωινά του Σαββάτου είναι αυτά που μας βρίσκουν αγκαλιά στο κρεβάτι να τρώμε το πρωινό μας καθώς βλέπουμε παιδικά.
 

Φόρα τη ζώνη σου. Όχι μόνο το παιδί κάθεται μόνο του στο παιδικό του κάθισμα χωρίς γκρίνιες και κλάματα. Παράλληλα όμως φοράει τη ζώνη του, χωρίς να του το πούμε και πολλές φορές μας «επιπλήττει» αν εμείς δεν έχουμε φορέσει ακόμη τη δική μας. Έτσι οι βόλτες δεν θα συνοδεύονται από μια συνεχόμενη διαμάχη αλλά και εμείς θα είμαστε περήφανοι γονείς που έχουμε περάσει στο παιδί την έννοια της ασφάλειας αλλά και της σωστής οδικής συμπεριφοράς. 
 

Πηγή: babble.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας