Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-09-05 12:53:27 +0300 Βάζουμε στη λίστα των podcast όσα θα κρατήσουν καλή παρέα στα αυτιά των παιδιών μας Τα καλύτερα podcast για μικρά παιδιά

Τα καλύτερα podcast για μικρά παιδιά

Τα καλύτερα podcast για μικρά παιδιά 470 900
Βάζουμε στη λίστα των podcast όσα θα κρατήσουν όμορφη παρεά στα αυτιά των παιδιών μας

Μα πόσο δύσκολο είναι να πάρεις το παιδί σου μακριά από την ψηφιακή συσκευή!

Ας το παραδεχτούμε, πολλές φορές δεν το πετυχαίνουμε, ενώ ο μαγνήτης που λέγεται οθόνη, στην κυριολεξία, υπνωτίζουν το παιδικό βλέμμα. Οι ειδικοί όμως χτυπούν πια δυνατά το καμπανάκι των αρνητικών συνεπειών που έχει η παρατεταμένη ενασχόληση με την οθόνη σε μικρά παιδιά και νήπια. 

Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι το γνωρίζετε! Ο χρόνος όμως ανίας ή ο κενός χρόνος ενός ταξιδιού που το παιδί πρέπει να μείνει στη θέση του, μας κάνει να υποκύπτουμε σε μία παιδική ταινία στην οθόνη ή σε παιχνίδι με κινούμενα σχέδια. Τα βιβλία και η δημιουργική απασχόληση είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση ή ένα κλασικό επιτραπέζιο που έχουμε όλοι δοκιμάσει. 

Μετά υπάρχει και η λύση των podcast.

Τα podcast γίνονται όλο και πιο δημοφιλή πια και ανάμεσα στα παιδιά. Το θετικό των podcast είναι ότι αποτελούν ό,τι και για τη δική μας εποχή οι παιδικές κασέτες ή τα CD με παραμύθια. Διηγούνται ιστορίες στα αυτιά του παιδιού και ενεργοποιούν τη φαντασία γιατί το παιδί πρέπει να κατασκευάσει την ιστορία στο μυαλό του.Το κυριότερο όμως, το παίρνουν μακριά από την εθιστική και κουραστική για τα παιδικά μάτια, οθόνη του κινητού μας. 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε παιδικά podcast που θεωρούμε ότι αξίζει να πατήσετε play!

Οι πολλές ερωτήσεις είναι μέρος της καθημερινότητάς σας; Λοιπόν αυτό το podcast προσπαθεί να δώσει απαντήσεις. 

Λίστα με all time classic παραμύθια που έχουβ διαχρονική αξία "Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα" είναι το αγαπημένο μας.

Το podcast "Θα σου πω στο διάλειμμα" της Lifo με τη απολαυστική φωνή του Φώτη Σεργουλόπουλου διηγείται ιστορίες εξαιρετικά διδακτικές για την παιδική ψυχή, μέσα από ένα υπέροχο ηχητικό, παιδικό θέατρο! Ξεχωριστό είναι ότι πυρήνας του είναι καταπιάνεται με όλα τα τα σύγχρονα θέματα όπως το διαζύγιο, το παιδικό άγχος, τα στερεότυπα και η φιλία. 

Για μεγαλύτερα παιδιά!

Το "Πες μου μία ιστορία" με τη Βιργινία Κοκκίνου λέεις ιστορίες από την παιδική ηλικία ηρώων, αλλά και παραμύθια από όλον τον κόσμο. Κατάλληλο για παιδιά με κάποιες γνώσεις από το σχολείο, θα λέγαμε πάνω από 9 ετών. 

Mερικοί γενικοί κανόνες:

Πριν πατήσουμε play σε ένα podcast ακούμε γρήγορα το περιεχόμενό του (ακόμα κι αν πρόκειται για παραμύθι) ώστε να γνωρίζουμε ότι το περιεχόμενο είναι κατάλληλο για το δικό μας παιδί.

Αν θέλουμε το παιδί μας να ακούει π.χ σε ένα ταξίδι κάνοντας χρήση headphones (όπως στη φωτογραφία) τότε αυτά πρέπει να είναι παιδικά ενώ εάν είναι δικά μας πρέπει και πάντα τεστάρουμε την ένταση του ήχου στα δικά μας αυτιά. 

Δεν αφήνουμε τη συσκευή στα χέρια του μικρού παιδιού ώστε να ρυθμίζει τον ήχο.

Βάζουμε και στα podcast ένα χρονικό όριο εξ αρχής στο πόσα θα ακούσει. 

Μπορούμε να φτιάξουμε μαζί μία λίστα με τα αγαπημένα του και να της δώσουμε ένα ωραίο όνομα. 

 

 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας