Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-09-19 14:22:01 +0300 Η ανία του παιδιού αντιμετωπίζεται χωρίς να τρέξει στην οθόνη. Είναι μόνο μία λέξη! Aντιμετωπίζουμε το "βαριέμαι!" (χωρίς τη χρήση οθόνης)

Aντιμετωπίζουμε το "βαριέμαι!" (χωρίς τη χρήση οθόνης)

Aντιμετωπίζουμε το "βαριέμαι!" (χωρίς τη χρήση οθόνης) 470 900
Η ανία του παιδιού αντιμετωπίζεται χωρίς να τρέξει στην οθόνη. Είναι μόνο μία λέξη!

«Βαριέμαι!» η λέξη αυτή σας στοιχειώνει κι εσάς;

‘Εχετε παρακολουθήσει τι επακολουθεί; Μήπως η φυγή στον κόσμο της οθόνης; Μιλάμε για τα άσχημα της οθόνης σαν να είναι ο κακός λύκος και συχνά δε σκεφτόμαστε ότι πια δεν υπάρχουν παραμύθια! Δεν ενεργοποιούμε κι εμείς μέσα στο καθημερινό μας τρέξιμο και την αγωνία την παιδική φαντασία.

Γιατί όπως είναι γνωστό, η φαντασία είναι η έξοδος κινδύνου από την ανία.

Σε μελέτη, που διεξήχθη από το βρετανικό κατάστημα παιχνιδιών Argos, και συμμετείχαν σε 1.000 γονείς, διαπιστώθηκε ότι το ¼ των παιδιών δεν χρησιμοποιεί τη φαντασία του όσο μεγαλώνει. Από τους γονείς που συμμετείχαν στην έρευνα, το 17% αναφέρει ότι το εύρος προσοχής του παιδιού τους είναι πολύ μικρό σε ό,τι αφορά σε παραδοσιακά παιχνίδια που έπαιζαν κι εκείνοι ως παιδιά.

Πώς μπορούμε λοιπόν να βάλουμε μπρος τη μηχανή της φαντασίας;

Φτιάξε ένα πολύχρωμο «βάζο βαρεμάρας»

Βάλτε μέσα ζωγραφισμένα χαρτάκια με δραστηριότητες μέσα στον κήπο, στη βεράντα, στη βόλτα με το κατοικίδιο. Δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς, εσείς μόνο γνωρίζετε τη σχέση σας και τι κινητοποιεί το παιδί σας.

 

Δώστε τους ένα κίνητρο!

«Πόσο γρήγορα λες μπορείς να βάλεις τα βιβλία να είναι τακτοποιημένα;» «πόσο καλά μπορείς να δώσεις στα λουλούδια έξω νεράκι να πιούν;» "η Ρίτα η σκυλίτσα μας περιμένει εσένα να της φτιάξεις τη μέρα! Τι θα κάνεις;" φτιάξτε τη λίστα που κινητοποιεί τις καλές τους προσθέσεις και μετά -φυσικά- επιβραβεύστε τα. Θα γίνει το παιχνίδι τους!

 

Βάλτε στο πρόγραμμα ώρα που παίζετε μαζί

Η ώρα εκείνη που γίνεστε μαζί τους παιδί είναι ουσιαστική για την συναισθηματική τους ανάπτυξη. Μην πέσετε στην παγίδα ενός έτοιμου παιχνιδιού αλλά φτιάξτε ένα σενάριο φαντασίας με τη συνεργασία του παιδιού.

 

Μην μαλώσετε για τις οθόνες! Απλά αγνοήστε τις και δώστε χώρο -άμεσα- στη φαντασία πριν εκείνες πάρουν τα ινία της ανίας!

Εμάς μας αρέσει να λέμε ότι είναι θέμα timing ?

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας