Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-12-09 14:13:16 +0200 7 ιδέες για να αναπτύξετε την ευφυΐα του μωρού σας

7 ιδέες για να αναπτύξετε την ευφυΐα του μωρού σας

7 ιδέες για να αναπτύξετε την ευφυΐα του μωρού σας 470 900
Ποτέ δεν είναι νωρίς για να αποκτήσει υψηλό IQ! Ας ενθαρρύνουμε τον μικρό Αινστάιν που κρύβει κάθε μωρό μέσα του.

Από το γάλα και την διατροφή, μέχρι τη συναισθηματική επαφή, το παιχνίδι και την ομιλία, η συνεισφορά μας στην ανάπτυξη του μωρού είναι καθοριστικής σημασίας. Ας δούμε πώς μπορούμε να ανεβάσουμε τον δείκτη νοημοσύνης του μωρού μας από την κούνια. 

1. Έξυπνο από τη σύλληψη. Η υγιεινή διατροφή και ο τρόπος ζωής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όταν το νευρικό σύστημα σχηματίζεται, είναι μια πολύ σημαντική «καλή αρχή». Ουσίες που επηρεάζουν αρνητικά είναι το αλκοόλ, το τσιγάρο και διάφορα φάρμακα. 

2. Έξυπνο γάλα. Οι έρευνες λένε πως τα μωρά που θηλάζουν αποκτούν ένα διανοητικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα μωρά που τρέφονται με γάλα σε σκόνη. Να γιατί: το μητρικο γάλα είναι πλουσιότερο σε ωμέγα – 3 λιπαρά που χρησιμοποιούνται στον σχηματισμό της μυελίνης, της ουσίας με την οποια επενδύονται τα νεύρα του εγκεφάλου, όπως τα DHA, ARA και η χοληστερόλη. 

3. Έξυπνο από την αγκαλιά. Τα μωρά που τα κρατούν συχνότερα αγκαλιά κλαίνε λιγότερο και επομένως χρησιμοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους για να μαθαίνουν. 

4. Έξυπνο παιχνίδι. Συμμετέχοντας στο παιχνίδι των παιδιών τα βοηθάμε να μάθουν να αποφασίζουν, να λύνουν προβλήματα και να διασκεδάζουν.

5. Έξυπνη ομιλία. Ο τρόπος με τον οποίο μιλάμε στο μωρό έχει μεγάλη επίδραση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του.

6. Έξυπνοι ακροατές. Όταν το μωρό επικοινωνεί μαζί μας με τον δικό του, μη λεκτικό τρόπο, δηλαδή με το σώμα, τις κινήσεις, το βλέμμα το χαμόγελό του, ανταποκρινόμαστε στα καλέσματά του, το ενθαρρύνουμε να εκφραστεί πιο έντονα και αποτελεσματικά. Η αυτοπεποίθηση που αντλεί από αυτή τη διαδικασία, θα το ωφελήσει σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής του. 

7. Έξυπνες τροφές. Ο ταχύτατα αναπτυσσόμενος εγκέφαλος του μωρού χρησιμοποιεί το 60% της διατροφικής ενέργειας που καταναλώνει το μωρό. Ακολουθουμε πιστά τις οδηγίες του παιδιάτρου όσον αφορά στην διατροφή του μωρού.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας