Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-24 14:38:45 +0300 Μοναδικές φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον τοκετό. Η ζωή στη μήτρα

Η ζωή στη μήτρα

Η ζωή στη μήτρα 470 900
Μοναδικές φωτογραφίες από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον τοκετό.

Η δημιουργία μιας νέας ζωής είναι το υπέρτατο θαύμα της φύσης. Οι φωτογραφίες "εκ των έσω" μαρτυρούν τη μοναδική αυτή ομορφιά, από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον τοκετό.

Τέσσερις μέρες μετά τη γονιμοποιήση
Η εικόνα αυτή δε θυμίζει σε τίποτα το μωρό που θα γεννηθεί σε μερικούς μήνες.  Τα πρώτα συμπτώματα δεν είναι ακόμα εμφανή και οι περισσότερες γυναίκες σε αυτό το στάδιο δεν υποψιάζονται καν την εγκυμοσύνη τους.  Παρόλα αυτά στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε έναν ζωντανό οργανισμό, με δικό του DNA, που σιγά σιγά θα μεταμορφωθεί σε ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι. Το δικό μας μωρό!

Φωτογραφία: wordpress.com

5-6 εβδομάδες μετά...
Μπορεί να έχει μήκος μόλις 0.5 εκατοστών, αλλά τα ματάκια του, η μυτούλα του, τα χεράκια και τα πατουσάκια του είναι πλέον ευδιάκριτα! Η καρδιά του χτυπάει 100 φορές το λεπτό και κατα μήκος της ράχης του διαγράφεται ο πρώιμος νευρικός σωλήνας, από τον οποίο θα προέλθουν η σπονδυλική στήλη και ο εγκέφαλος.

Φωτογραφία: nanobiotechnews.com​

Η 7η εβδομάδα
Στην 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης το έμβρυο έχει το μέγεθος ενός σταφυλιού, τα δάχτυλά του διαχωρίζονται και από αυτήν την εβδομάδα είναι εμφανές ότι μεγαλώνει πολύ γρήγορα.

Φωτογραφία: ezecta.ru

Η 10η εβδομάδα
Τα ζωτικά του όργανα είναι απολύτως σχηματισμένα και λειτουργούν. Η σπουνδυλική του στήλη διαγράφεται καθαρά και τα ποδαράκια και χεράκια του ειναι όλο και πιο ευέλικτα.

2 εβδομάδες μετά...
Στην 12η εβδομάδα το έμβρυο είναι ένας σχηματισμένο μικρό ανθρωπάκι. Το νιώθουμε να κλωτσάει, να τεντώνεται και σιγά σιγά αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε το θαύμα της μητρότητας!

Η 16η εβδομάδα
Σε αυτήν την εβδομάδα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι πιο ευδιάκριτα. Τα αυτιά του παίρνουν την οριστική τους θέση και πλέον μπορεί να ακούσει αμυδρά ήχους. Το έμβρυο είναι ακόμα τόσο αδύνατο που πάνω στο λεπτό και διαφανές δέρμα του διακρίνονται οι διακλαδώσεις των αιμοφόρων αγγείων. 

Η 18η-20η εβδομάδα...
Το έμβρυο πλέον έχει τα δικά του μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα. Οι αισθήσεις του αναπτύσσονται και έχει αρχίσει να καταπίνει αμνιακό υγρό κάτι που αποτελεί ένα είδος προπόνησης για τη μέλλουσα αναπνοή.

4 εβδομάδες μετά...
Κατά τη διάρκεια της 21ης με 24ης εβδομάδας, σχηματίζονται τα φρύδια, οι βλεφαρίδες και τα νυχάκια του. Οι κινήσεις του ζωηρεύουν και τα εγκεφαλικά κύτταρα ελέγχουν τη συνειδητή σκέψη, ωριμάζουν και οι αισθήσεις του οξύνονται!

Η 25η-29η εβδομάδα
Έχει βάρος 1.1 κιλά και ύψος περίπου 38 εκατοστών. Οι πνεύμονές του προετοιμάζονται για την αναπνοή και αρκετά συχνά νιώθουμε ένα ρυθμικό χτύπημα στην κοιλιά, εξαιτίας του λόξυγγα.

Η 33η-37η εβδομάδα
Το έμβρυο μπορεί να ακούσει και να αναγνωρίσει τη φωνή της μητέρας του και σιγά σιγά αποκτά την όψη που έχει ένα νεογέννητο. Ο τοκετός είναι μόλις μία ανάσα μακριά!

Πηγή: lifenews.com
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας