Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-15 15:29:32 +0200 Σε ένα βίντεο που έγινε viral ξεπερνώντας τα 5.1 εκατομμύρια προβολές, η δασκάλα που μένει στην Μινεσότα αναφέρει πως το νούμερο ένα πράγμα που δεν ανέχεται είναι ο σχολικός εκφοβισμός. Στο Τik Tok: Δασκάλα εξηγεί τι είναι ο βουβός εκφοβισμός και γιατί δεν αντέχεται!

Στο Τik Tok: Δασκάλα εξηγεί τι είναι ο βουβός εκφοβισμός και γιατί δεν αντέχεται!

Στο Τik Tok: Δασκάλα εξηγεί τι είναι ο βουβός εκφοβισμός και γιατί δεν αντέχεται! 470 900
Σε ένα βίντεο που έγινε viral ξεπερνώντας τα 5.1 εκατομμύρια προβολές, η δασκάλα που μένει στην Μινεσότα αναφέρει πως το νούμερο ένα πράγμα που δεν ανέχεται είναι ο σχολικός εκφοβισμός.

Είναι το παιδί σας βουβός εκφοβιστής; Αυτή η δασκάλα φέρνει στο προσκήνιο μια πολύ ανησυχητική συμπεριφορά που παρατηρεί το τελευταίο διάστημα στην τάξη της και αρνείται να την ανεχτεί. 
 

Σε ένα βίντεο που έγινε viral ξεπερνώντας τα 5.1 εκατομμύρια προβολές, η δασκάλα που μένει στην Μινεσότα αναφέρει πως το νούμερο ένα πράγμα που δεν ανέχεται είναι ο σχολικός εκφοβισμός. Την ίδια στιγμή διαπίστωσε πως οι μαθητές τείνουν να στοχοποιούν τους λιγότερο δημοφιλείς μαθητές. 

 

@stillateacher basically we’re gonna learn and respect each other #teacher #teachertok #teachersoftiktok #highschoolteacher #teacherlife ♬ original sound - Ms. C

 

 

Η δασκάλα μίλησε με λεπτομέρεια περιγράφοντας τις διάφορες συμπεριφορές με τις οποίες δεν είναι ελαστική σαν  εκπαιδευτικός και μέσα σε αυτές είναι και ο βουβός εκφοβισμός. 

 

Στο βίντεο που δημοσίευσε έβαλε μια λεζάντα “Βασικά θα χρειαστεί να μάθουμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.”

 

 

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, παρατηρεί πως το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και περισσότερο βουβός εκφοβισμός στην τάξη. “Όταν ένα παιδί λιγότερο δημοφιλές μιλάει ένας εκφοβιστής κοιτάει τους συμμαθητές του και κάνει γκριμάτσες ή γελάκια εναντίον του μαθητή που λέει το μάθημα. Όταν το δω αυτό, πηγαίνω κοντά στο παιδί που το ξεκινά και το κοιτάζω για όση ώρα μιλάει ο συμμαθητής του. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που ένας μαθητής θα βγει από το μάθημά μου - και αν υπάρχει κάποιο ζήτημα ασφάλεια στην τάξη. Αν είστε δάσκαλοι και δεν προστατεύετε τα πιο ευάλωτα παιδιά της τάξης τότε τι ακριβώς κάνετε;” αναφέρει η ίδια. 

 

Συνεχίζοντας η δασκάλα αναφέρει πως επίσης δεν αποδέχεται σχόλια ρατσιστικά, ομοφοβικά ή σεξιστικά από μαθητές. Η ίδια όταν ακούσει σχόλια ανάλογα κάνει μια συνάντηση κατ’ ιδίαν με τον/την μαθητή/μαθήτρια. Αν δει πως ο μαθητής δεν καταλαβαίνει ή επαναλαμβάνει αντίστοιχη συμπεριφορά, τότε καλεί στην συνάντηση και τους γονείς του αλλά και κάποιο μέλος του σχολείου. 

 

“Θα κάνω ότι χρειάζεται για να καταλάβει ο μαθητής πως αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή εδώ”.


Συγχαρητήρια στην δασκάλα από την Μινεσότα που θέλει να φτιάξει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλα τα παιδιά της τάξης της! Από ότι φαίνεται δεν είναι δεδομένο! 

 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας