Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-01-20 18:43:31 +0200 Πώς η μέθοδος του τοκετού και διατροφή του νεογέννητου επηρεάζουν τον οργανισμό του; Καισαρική και διατροφή ένοχες για βακτήρια

Καισαρική και διατροφή ένοχες για βακτήρια

Καισαρική και διατροφή ένοχες για βακτήρια 470 900
Πώς η μέθοδος του τοκετού και διατροφή του νεογέννητου επηρεάζουν τον οργανισμό του;

Από τη στιγμή που ένα μωρό γεννιέται, στο έντερό του δημιουργούνται διάφορα βακτήρια κάποια από τα οποία είναι ωφέλιμα και κάποια άλλα όχι.

Σύμφωνα με νέα έρευνα τα μωρά που έχουν γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό έχουν διαφορετική σύνθεση βακτηρίων στο έντερό από ότι τα μωρά που γεννήθηκαν με καισαρική. Η ίδια μελέτη έδειξε ότι ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα μωρά που τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα σε σχέση με τα μωρά που πίνουν συνδυαστικά μητρικό και ξένο.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν 102 μωρά εκ των οποίων τα 70 είχαν γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό και τα 32 με καισαρική τομή. Επιπλέον, από το σύνολο των μωρών, τα 70 τρέφονταν με μητρικό γάλα για τις πρώτες 6 εβδομάδες και, 26 τρέφονταν συνδυαστικά με μητρικό και ξένο γάλα και τέλος, 6 τρέφονταν αποκλειστικό με ξένο

"Ανακαλύψαμε ότι η σύσταση των βακτηρίων στο έντερο των μωρών που τρέφονται με μητρικό και ξένο γάλα, ταιριάζει περισσότερο με τη σύσταση των μωρών που τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα και λιγότερο με τη σύσταση αυτών που τρέφονται αποκλειστικά με ξένο."

Για παράδειγμα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα βακτήρια από την ομάδα bacteroides τα οποία συμβάλουν σε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα,  είναι περισσότερα στα μωρά που έχουν γεννηθεί με φυσιολογικό τοκετό. Αντίστοιχα, τα μωρά που έχουν γεννηθεί με καισαρική τομή έχουν αυξημένα επίπεδα βακτηρίων από την ομάδα staphylococcus, τα οποία έχουν συσχετιστεί με κάποιες ασθένειeς, ενώ το βακτήριο lactococcus εμφανίζεται συχνότερα στα μωρά που έχουν τρέφονται αποκλειστικά με ξένο γάλα. 

Πηγή: huffingtonpost.com

  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας