Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-01-22 11:29:59 +0200 Aς ανακαλύψουμε τα υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! Η άλλη όψη της εγκυμοσύνης

Η άλλη όψη της εγκυμοσύνης

Η άλλη όψη της εγκυμοσύνης 470 900
Aς ανακαλύψουμε τα υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Περίεργη γεύση

Αισθάνεσαι το στόμα σου περίεργο; Αναρωτιέσαι εάν έφαγες κάτι χαλασμένο ή μήπως φταίει η καινούρια σοκολάτα που δοκίμασες; Μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα από αυτά! Το αίσθημα αυτό ονομάζεται δυσγευσία και είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης. Η δυσγευσία οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές και για να την αντιμετωπίσουμε πρέπει να εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας ξινές τροφές ή φρούτα που θα ισορροπήσουν τη γεύση στο στόμα μας.

"Μια καφέ γραμμή στην κοιλιά μου"

Έχουμε περάσει από το αβέβαιο στάδιο του πρώτου τριμήνου, νιώθουμε το μωρό μας μέρα με τη μέρα να μεγαλώνει και κάπου εκεί, περίπου στην 13η εβδομάδα, παρατηρούμε στην κοιλιά μας μία καφέ γραμμή. Η γραμμή αυτή ονομάζεται μελάγχρωση και οφείλεται στην μελανίνη που την περίοδο αυτήν παρουσιάζει αυξημένη παραγωγή.

Τι νούμερο παπούτσι φοράς;

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι ορμόνες...τρελαίνονται! Λόγω της κατακράτησης υγρών, τα άκρα πρήζονται με αποτέλεσμα τα πόδια μας να δείχνουν διπλάσια! Καλό θα είναι να αποφεύγουμε την ορθοστασία. Επιπλέον, ένα χαλαρό μασαζ πριν κοιμηθούμε θα απαλύνει το πρήξιμο.

Πρωτόγαλα

Περίπου στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μας μπορεί να δούμε λίγες σταγόνες γάλακτος στο στηθόδεσμό μας. Το στήθος πονάει, έχει βαρύνει και γίνεται σκληρό. Το κιτρινωπό υγρό που εκκρίνεται από το στήθος μας είναι το λεγόμενο πρώτογαλα. Το πρωτόγαλα είναι το πρώτο έκκριμα που παράγει το στήθος μέχρι και τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό και μας προετοιμάζει για τον θηλασμό.

Όνειρα γλυκά...

Περίεργα όνειρα θα σε συντροφεύουν αυτούς τους 9 μηνές! Όπως είπαμε και παραπάνω, οι ορμόνες μας του μήνες αυτούς τρελαίνονται! Ενδόμυχα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε το άγχος της εγκυμοσύνης είναι μεγαλύτερο, με αποτέλεσμα όλο αυτό να εμφανίζεται στον ύπνο μας και στα όνειρά μας.

"Έχω ένα κενό"

"Δεν θυμάμαι που έχω βάλει τα κλειδιά του αμαξιού", "Έκλεισα την κουζίνα;", ερωτήσεις που ψάχνουν να βρουν απάντηση μιας και η μνήμη μας αυτό το διάστημα φαίνεται πως μας έχει αφήσει. Το 80% περίπου των γυναικών που έμειναν έγκυες είπαν πως ξεχνούσαν αρκέτες φορές, κάτι το οποίο δε συνήθιζαν να κάνουν παλαιότερα.  Αν και δεν έχει ακόμη δοθεί απάντηση στο γιατί ξεχνάμε, πιθανόν η αύξηση των ορμονών να επηρεάζει την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την μνήμη.

Όσφρηση...μηδενική!

Εφοδιαστείτε με χαρτομάντηλα. Αυτήν την περίοδο, θέλουμε διαρκώς να φυσάμε τη μύτη μας και η φωνή μας ακούγεται πιο "βαριά". Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι ιστοί της μύτης πρήζονται ενώ τα υγρά του σώματος αυξάνονται προκαλώντας έτσι την βουλωμένη μύτη και την καταρροή.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας