Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-08 14:41:02 +0300 Οι μαμάδες που κοιμούνται μαζί με το μωρό τους, θηλάζουν για περισσότερο διάστημα. Ύπνος με το μωρό και θηλασμός: Πώς σχετίζονται;

Ύπνος με το μωρό και θηλασμός: Πώς σχετίζονται;

Ύπνος με το μωρό και θηλασμός: Πώς σχετίζονται; 470 900
Οι μαμάδες που κοιμούνται μαζί με το μωρό τους, θηλάζουν για περισσότερο διάστημα.

Ο ύπνος με το μωρό είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολλούς ειδικούς και γονείς. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το μωρό από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του, πρέπει να έχει το δικό του προσωπικό του χώρο, ενώ άλλοι ότι ο ύπνος μαζί με τους γονείς και ιδιαίτερα με τη μητέρα, έχει πολλά οφέλη.

Αν και οι γνώμες διίστανται, μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο του Durham, επιβεβαιώνει ότι ο ύπνος με το μωρό τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα, αυξάνει την περίοδο θηλασμού. 

Το μητρικό γάλα έχει ανεκτίμητα οφέλη για την υγεία του μωρού. Το προστατεύει από ιώσεις, μειώνει τις πιθανότητες διάρροιας και πυρετού, ενώ παράλληλα συμβάλει στην υγιή ανάπτυξή του. Οι γιατροί συμβουλεύουν τις νέες μαμάδες να δίνουν στο μωρό τους αποκλειστικά μητρικό γάλα τουλάχιστον για τους έξι πρώτους μήνες. 

Η έρευνα εξέτασε τη συσχέτιση που υπάρχει ανάμεσα στο διάστημα που η μητέρα θηλάζει το μωρό της και στη συχνότητα που κοιμούνται μαζί. Για τις ανάγκες της έρευνας μελετήθηκαν 678 μαμάδες, ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης τους. Από αυτές το 44% κοιμόταν σπάνια μαζί με το μωρό τους, το 28% κάποιες φορές και το 28% αρκετά συχνά

Οι τρείς αυτές κατηγορίες μαμάδων, παρουσίασαν διαφορές σχετικά με το διάστημα που σκόπευαν να θηλάσουν το μωρό τους. Από τις μαμάδες  της πρώτης κατηγορίας που κοιμούνται σπάνια με το μωρό τους, μόλις το 56% σκόπευαν να θηλάσουν για 6 μήνες, από τις μαμάδες της δεύτερης κατηγορίας το 57% και τέλος από τις μαμάδες της τρίτης κατηγορίας το 70%.  

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας