Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-17 17:53:33 +0300 Η επαφή με τη μητέρα από το πρώτο λεπτό είναι σωτήρια, αναφέρουν οι ερευνητές. H πρώτη ώρα είναι το κλειδί για τα μωρά που θηλάζουν

H πρώτη ώρα είναι το κλειδί για τα μωρά που θηλάζουν

H πρώτη ώρα είναι το κλειδί για τα μωρά που θηλάζουν 470 900
"Χρυσή ώρα" ονομάζουν οι ειδικοί τη στιγμή που ένα παιδί θα έρθει στον κόσμο και θα ακουμπήσει για πρώτη φορά τη μαμά του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές  η επαφή skin-to-skin βοηθά τα μωρά να θηλάζουν για περισσότερο χρόνο.

Σύμφωνα με τα αποτελεσμάτα των ερευνητών οι μητέρες που τα μωρά του θήλασαν αμέσως μετά τον τοκετό είχαν περισσότερες πιθανότητες να θηλάζουν το λιγότερο για έξι μήνες. Τα μωρά δε, που ήρθαν σε άμεση επαφή με τη μαμά τους ήταν λιγότερο στρεσαρισμένα και ο χτύπος της καρδιάς και η αναπνοή τους ήταν πιο σταθεροί. 

Η επικεφαλής της έρευνας, Elizabeth Moore, δήλωσε: "τα μωρά για να θηλάσουν στις αρχές χρησιμοποιούν την αίσθηση της όσφρησης. Αυτό συνεπάγετα πως με το που θα γεννηθεί ένα μωρό πρέπει να το βάλουμε στο στήθος προκειμένου να "μυρίσει" την τροφή του. Ειδάλλως το μωρό θα κοιμηθεί ... και θα χάσουμε την ευκαιρία. Όχι πως τα μωρά δεν μαθαίνουν να θηλάζουν απλώς θα γίνει πιο δύσκολα. Για αυτό άλλωστε το λόγο η πρώτη ώρα ζωής ενός μωρού χαρακτηρίζεται ως η -χρυσή ώρα- ". 

Στην έρευνα πήραν μέρος 3850 μητέρες με τα μωρά τους από 21 διαφορετικές χώρες! 

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας