Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-31 12:04:07 +0200 Δεν θα αποκτήσουν social media πριν τα τα 15 τους χρόνια. Ο Matthew McConaughe δεν αφήνει τους εφήβους του να ανοίξουν social media

Ο Matthew McConaughe δεν αφήνει τους εφήβους του να ανοίξουν social media

Ο Matthew McConaughe δεν αφήνει τους εφήβους του να ανοίξουν social media 470 900
Δεν θα αποκτήσουν social media πριν τα τα 15 τους χρόνια.

Στο ζήτημα του «πότε το παιδί σου θα αποκτήσει social media» είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις ένα γονέα. Οι περισσότεροι από εμάς, έχοντας επίγνωση του ρίσκου που υπάρχει όταν ένα παιδί ανοίξει δικό το Τik Tok στην αρχή, για παράδειγμα, της εφηβείας, αντιστεκόμαστε σθεναρά. Σε πολλές περιπτώσεις η κατάσταση ξεφεύγει ενώ –πλέον- είναι σχεδόν αδύνατο να κλείσουμε το παιδί μας σε μία γυάλα χωρίς διαδίκτυο.Οι πληροφορίες, η έκθεση και οι κίνδυνοι είναι εκεί και μας περιμένουν.  

 

Ως γενιές που δε γεννηθήκαμε με laptop στα χέρια, μπορούμε να παρατηρήσουμε εύκολα τις επιπτώσεις της οθόνης στο παιδί μας: εθισμός, αφιέρωση υπερβολικά πολύ χρόνου σε άσκοπο scrolling και μία -ενδεχομένος- εσφαλμένη εντύπωση για την πραγματικότητα του κόσμου μέσα από τον απατηλό κόσμο του Ιnstagram.

 

Ο αγαπητός ηθοποιός Matthew McConaughe, πατέρας και σύντροφος αλλά συγγραφέας ενός εξαιρετικού βιβλίου για τον κόσμο του εφήβου με τίτλο Just Because, έκανε μερικές πολύ δυναμικές δηλώσεις στο αμερικανικό "Τhe Today Show", σχετικά με τη στάση που αποφάσισε να κρατήσει στο ζήτημα της δημιουργίας λογαριασμού των παιδιών του στα socia media.

«Το μόνο πράγμα που δεν είχα ως παιδί - και ούτε η κόρη μου θα έχει - είναι τα social media. Φυσικά, έχει επίγνωση της ύπαρξής του, αλλά δεν έχει ιδέα για τη δύναμη και την επιρροή που μπορεί να ασκήσει στη ζωή και τη νοοτροπία της – και ελπίζω να το διατηρήσω έτσι μέχρι να γίνει τουλάχιστον 15 ετών." δηλώνει. Και συνεχίζει σχετικά με το θέμα "Ευχαριστώ που ανήκω στη γενιά Gen X κάθε μέρα που η αμήχανη, εφηβική μου ζωή δεν καθορίστηκε στο Instagram ή στο TikTok. Είμαι τόσο ευγνώμων που το FOMO και η σωματική μου δυσμορφία δεν ενισχύθηκαν από αυτά που θα μπορούσαν να είχαν δημοσιεύσει οι συνομήλικοί μου στα «stories» τους . Είμαι τόσο χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να μεγαλώσω χωρίς τον θόρυβο των διασημοτήτων, των influencers και των προσεκτικά επιμελημένων (και πλήρως επεξεργασμένων) φωτογραφιών τους."

 

Και προσθέτει τη σκέψη ότι να επιτρέπουμε στον γιο μας να έχει social media είναι σαν να «στέλνεις το παιδί σου με ένα σωρό αγνώστους στον κόσμο». Ο McConaughey εξήγησε ότι είπε στον γιο του Levi, «αν είσαι πολύ νωρίς στα social media, αφήνεις αγνώστους να σου λένε ποιος είσαι και αν πρέπει να νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου».

 

Μπορούμε να χειροκροτήσουμε όρθιοι τον ξεχωριστό αυτό ηθοποιό, αλλά ταυτόχρονα να προσθέσουμε την προσωπική μας αγωνία σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι συχνά να μην επιτρέψεις στο παιδί σου να ανοίξει λογαριασμό ή να έχει επαφή με τα social media. Παρόλαυτα, η προσπάθεια και η επικοινωνία των παραπάνω επιχειρημάτων στο παιδί μας, αξίζει τον κόπο, ειδικά στην περίπτωση που θα έχει θετική έκβαση.

 

Για τα social media και το παιδί μας θα πούμε: το αργότερο, το καλύτερο!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας