Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-09-29 17:43:43 +0300 Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης της ανδρικής υπογονιμότητας Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης της ανδρικής υπογονιμότητας

Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης της ανδρικής υπογονιμότητας

 Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης της ανδρικής υπογονιμότητας 470 900
Τι την προκαλεί και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Τι προκαλεί την ανδρική υπογονιμότητα


Η ανδρική υπογονιμότητα οφείλεται στην κακή ποιότητα και ποσότητα του σπέρματος. Η ποιότητα του σπέρματος επηρεάζεται από παράγοντες εξωγενείς όπως είναι το τσιγάρο, το ποτό ή ακόμα και η διατροφή αλλά και από παθολογικούς παράγοντες.

Παθολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος και είναι ικανοί να προκαλέσουν την ανδρική υπογονιμότητα είναι οι παρακάτω:
-η ύπαρξη θυρεοειδούς ή  ανεπάρκεια κάποιων ορμονών
-προστατίτιδα, ορχίτιδα
-προβλήματα στύσης και εκσπερμάτισης

Πού θα απευθυνθώ για έλεγχο για έλεγχο της γονιμότητάς μου;
Αρμόδιος γιατρός για την ανδρική υπογονιμότητα είναι ένας ουρολόγος-ανδρολόγος.

Σε ποιές εξετάσεις θα υποβληθώ;

Σπερμοδιάγραμμα


Η πιο συνηθισμένη εξέταση που θα κάνει ένας άνδρας για να ελέγξει το σπέρμα του είναι το σπερμοδιάγραμμα. Το σπερμοδιάγραμμα γίνεται προκειμένου να ελεγχθεί η ποσότητα και η ποιότητα του σπέρματος. Σημαντικό ρόλο παίζει η κινητικότητα του σπέρματος και η προωθητική του κίνηση. Στην περίπτωση που το σπερμοδιάγραμμα δείξει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο σπέρμα, τότε ο άνδρας δεν έχει κανένα πρόβλημα υπογονιμότητας. Στην περίπτωση όμως που το πρώτο σπερμοδιάγραμμα δείξει κάποια αδυναμία στο σπέρμα, ο άνδρας, μετά από ένα διάστημα 3 μηνών περίπου, θα πρέπει να υποβληθεί ξανά στην ίδια διαδικασία. Αν και στο δεύτερο σπερμοδιάγραμμα βγουν τα ίδια αποτελέσματα, τότε μιλάμε με βεβαιότητα για ανδρική υπογονιμότητα. Η εξέταση του σπερματοδιαγράμματος γίνεται με λήψη σπέρματος του άνδρα και με την περαιτέρω ανάλυσή του.

Γιατί πρέπει να επαναλάβω το σπερμοδιάγραμμα;


Ο γιατρός θα ζητήσει επανάληψη του σπερματοδιαγράμματος προκειμένου να είναι σίγουρος ότι πράγματι το σπέρμα έχει κάποιο πρόβλημα που δεν είναι παροδικό, το οποίο είναι ικανό να προκαλέσει την ανδρική υπαγονιμότητα. Εξάλλου μια ασθένεια ή μια ίωση με υψηλό πυρετό μπορεί να επηρεάσει την κινητικότητα του σπέρματος και τα αποτελέσματα του σπερματοδιαγράμματος να μην είναι αληθή.
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας