Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-01-30 14:11:44 +0200 Είναι γεγονός ότι κάποιες φορές τα παιδιά νιώθουν ενόχληση από τις εκδηλώσεις τρυφερότητας μεταξύ των γονιών. Αντιμετωπίστε τη φράση "Δεν θέλω να αγκαλιάζεις τη μαμά"

Αντιμετωπίστε τη φράση "Δεν θέλω να αγκαλιάζεις τη μαμά"

Αντιμετωπίστε τη φράση "Δεν θέλω να αγκαλιάζεις τη μαμά" 470 900
Άρθρο από Αλεξάνδρα Καππάτου
Είναι γεγονός ότι κάποιες φορές τα  παιδιά νιώθουν  ενόχληση από τις εκδηλώσεις τρυφερότητας  μεταξύ των γονιών.
Η κόρη μου κάθε φορά που ο μπαμπάς της με αγκαλιάζει, νιώθει άμεσα σαν να την τσιμπά ζήλια. Προσπαθεί να μας χωρήσει, αντιδρά έντονα. Νιώθουμε άβολα γιατί φοβόμαστε ότι κάναμε κάτι λάθος. Στέλλα, μαμά κόρης 5 ετών. 
Η απάντηση της ειδικού: 
Υποσυνείδητα το παιδί πιστεύει πως, λόγω της στενής σχέσης που έχει με τη μητέρα του, είναι το πιο σημαντικό άτομο γι’ αυτήν και βλέπει τον πατέρα ως αντίπαλο που παρεμβαίνει στο «ειδύλλιό» του με τη μαμά.

Γι’ αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο  να προσπαθούν τα παιδιά  να μπουν στη μέση όταν οι γονείς τους φιλιούνται ή φέρονται τρυφερά ο ένας στον άλλο, προσπαθώντας να τους χωρίσουν.

Τι θα πρέπει να κάνετε:
-    Να φέρεστε με ηρεμία και φυσικότητα, χωρίς να καταπιέζετε τις αυθόρμητες εκδηλώσεις τρυφερότητας ούτε και να απομακρύνεστε βιαστικά, κάθε φορά που εμφανίζεται το παιδί στο χώρο διεκδικώντας την προσοχή σας.

-    Δεν πρέπει να πέσετε σε αυτή την «παγίδα», για το καλό της δικής σας σχέσης πιστεύοντας ότι έτσι θα βοηθήσετε το παιδί να το ξεπεράσει.

-    Αντίθετα, μπορείτε να το συμπεριλαμβάνετε κι αυτό που και που στα χάδια σας, αλλά δίνοντας του να καταλάβει πολύ καλά ότι ο μπαμπάς και η μαμά αποτελούν μια ενότητα που υπήρχε από πριν.

-    Παρατηρώντας τα παιδιά ότι οι γονείς τους συμπεριφέρονται με τρυφερότητα ο ένας στον άλλο, νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη ότι δεν θα τα εγκαταλείψουν. Ακόμη κι αν λείψουν για λίγο, μπορούν να μείνουν με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας.

-    Επιπλέον, θα μάθουν έννοιες πολύ σημαντικές για τη μελλοντική τους συναισθηματική ζωή, την τρυφερότητα, τη λεπτότητα, τον αυθορμητισμό, το σεβασμό καθώς και να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους χωρίς ντροπές.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας