Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-09-14 17:25:33 +0300 Έρευνα: Η επιλόχειος κατάθλιψη δεν είναι γυναικεία υπόθεση

Έρευνα: Η επιλόχειος κατάθλιψη δεν είναι γυναικεία υπόθεση

Έρευνα: Η επιλόχειος κατάθλιψη δεν είναι γυναικεία υπόθεση 470 900
H ανδρική επιλόχειος κατάθλιψη μπορεί εμφανιστεί στο 8% των νέων μπαμπάδων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις νέες μητέρες κυμαίνεται από 10% ως 12%,

Μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας έρχεται να ρίξει φως στη συναισθηματική κατάσταση των νέων μπαμπάδων. Συγκεκριμένα, η έρευνα του κορυφαίου Πανεπιστημίου της Σκάνια αναφέρει πως η ανδρική επιλόχειος κατάθλιψη μπορεί εμφανιστεί στο 8% των νέων μπαμπάδων. Ενδιαφέρον έχει ότι το αντίστοιχο ποσοστό για τις νέες μητέρες κυμαίνεται από 10% ως 12%, σύμφωνα με τα δεδομένα της ίδιας έρευνας. 

 

Είναι σημαντικό όταν μιλάμε για την δημιουργία της νέας οικογένειας, να λαμβάνουμε υπόψη όχι μόνο την ψυχική υγεία της μητέρας, αλλά και του πατέρα. Η παρουσία του πατέρα στην οικογένεια είναι καθοριστικής σημασίας και επηρεάζει σημαντικά τη συναισθηματική κατάσταση της μητέρας, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού. 

 

Τα συμπτώματα της επιλόχειο κατάθλιψης για τους άνδρες έχει κοινά χαρακτηριστικά με εκείνα που παρατηρούνται στις γυναίκες. Κόπωση, σωματικά συμπτώματα, ευερεθιστότητα, δυσκολία στη σύνδεση με την οικογένεια και φροντίδα του βρέφους, αναποφασιστικότητα και συγκρούσεις αποτελούν μόνο κάποια από τα κυρίαρχα στοιχεία της διαταραχής. 

 

Μην ξεχνάτε πως ο μόνος τρόπος να βοηθηθεί η οικογένεια είναι να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς που εμπιστεύεστε και να ζητήσετε τη συμβουλή τους. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας