Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-02-20 10:24:10 +0200 Κύκλος δωρεάν σεμιναρίων για μητέρες νεογνών και μέλλουσες μητέρες. Η τέχνη της μητρότητας στα Ανοιχτά Σχολεία

Η τέχνη της μητρότητας στα Ανοιχτά Σχολεία

Η τέχνη της μητρότητας στα Ανοιχτά Σχολεία 470 900
Κύκλος δωρεάν σεμιναρίων για μητέρες νεογνών και μέλλουσες μητέρες.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία διατηρεί τα σχολικά κτίρια ανοιχτά τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα και δημιουργεί φιλόξενους χώρους για συναντήσεις και υλοποίηση δωρεάν δράσεων για όλη τη γειτονιά. Σ’αυτό το πλαίσιο, προσκαλεί μητέρες νεογνών και μέλλουσες μητέρες σε ένα κύκλο δωρεάν σεμιναρίων με στόχο την ενδυνάμωση τους, την ανταλλαγή προβληματισμών και απάντηση ερωτημάτων, υπό την καθοδήγηση ειδικών στον τομέα της μητρότητας.

Η Ελληνική Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών συνεργάζεται με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία και μετατρέπει το 2ο Πειραματικό Λύκειο, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, σε ένα χώρο ασφαλή όπου μέλλουσες και νέες μητέρες θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις αδυναμίες τους και τις αγωνίες τους σε ό,τι αφορά την δυνατότητα τους να απαντήσουν αποτελεσματικά στις ανάγκες του βρέφους τους. 

Στον κύκλο των δέκα συναντήσεων, οι συμμετέχουσες θα συζητήσουν διάφορες θεματικές, όπως η επιθυμία για παιδί, η εγκυμοσύνη, οι πρώτες ημέρες γνωριμίας μητέρας - νεογνού και η εξέλιξη της προσωπικότητας του βρέφους. Στις ίδιες συναντήσεις θα τεθούν επίσης θέματα που αφορούν στην παρουσία και λειτουργία του πατέρα, όπως επίσης και στην αντιμετώπιση αποχωρισμού ή απουσίας ενός από τους γονείς. 

«Οι τρέχουσες αβεβαιότητες και οι πολλαπλές ματαιώσεις σε ό,τι αφορά την κοινωνική και οικονομική επιβίωση της οικογένειας, μπορεί να αποσυντονίσουν εν τη γενέσει της τη συνάντηση μητέρας με το βρέφος και να αποσταθεροποιήσουν την εγκατάσταση του πρώιμου δεσμού μαζί τους,» αναφέρει η κα Μιχαλέλη, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών.

Για δήλωση συμμετοχής στη δράση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία www.athensopenschool.gr ή να καλέσουν στο 2105277089.

Η δράση «Η τέχνη της Μητρότητας» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας