Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-06-15 14:02:16 +0300 Μικροί επιστήμονες από κούνια! Μικροί επιστήμονες από κούνια!

Μικροί επιστήμονες από κούνια!

Μικροί επιστήμονες από κούνια! 470 900
Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά λαχταρά ένα παιδί, αυτό είναι το παιχνίδι.

 

Είναι ο πρώτος του φίλος, το τρενάκι που κρατά όταν τρώει, το ζωάκι που τον συντροφεύει στον ύπνο, το αυτοκινητάκι ή το καραβάκι που κρατά στο καρότσι όταν πηγαίνει βόλτα.

Μέσα από το παιχνίδι, το παιδί σας ανακαλύπτει έναν ολόκληρο κόσμο χρωμάτων και σχεδίων, που το βοηθά στη γλωσσική του ανάπτυξη, το μαθαίνει να εστιάζει, να πιάνει, να παίζει, να μετρά και στη συνέχεια να κατασκευάζει το ίδιο το παιχνίδι του.

Ένας ολόκληρος δημιουργικός κόσμος, που πέρα από την ευχαρίστηση του παιχνιδιού, βοηθά το παιδί να αναπτύξει δεξιότητες και να ολοκληρώσει την λεπτή κινητικότητα του.

Τρενάκια, αυτοκινητάκια, πολύχρωμα ζωάκια που παίρνουν ζωή από μικρά τουβλάκια, εξάπτουν την περιέργεια αλλά και τη φαντασία του παιδιού σας από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του.

 

 

Το πρώτο παιχνίδι, είναι και η πρώτη επαφή του παιδιού σας με βασικές δεξιότητες που αργότερα συνδέονται με την επιστήμη της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Από νωρίς το παιδί περιεργάζεται τα πάντα γύρω του, βλέποντας πως κινούνται τα παιχνίδια του και πόσο γρήγορα μετακινούνται, ανάλογα με την δύναμη που τους ασκεί. Καλλιεργεί την αντίληψη του, αντιλαμβάνεται το χώρο γύρω του και έννοιες όπως η ταχύτητα, η δύναμη, η τροχιά και η κατεύθυνση.

 

 

Το παιδί σας, είναι ένας μικρός επιστήμονας, που εξερευνά τη δύναμη της φυσικής και τον βοηθά στην σωματική και γνωστική ανάπτυξη του.

Όταν ανοίγει και κλείνει μικροσκοπικές πόρτες, όταν βάζει μικρές φιγούρες στο εσωτερικό των παιχνιδιών ή τοποθετεί τα πανιά στο μικρό του καραβάκι, χρησιμοποιεί τους μικρότερους μύες των χεριών του.

Φτιάχνοντας μικρά ζωάκια και παίζοντας μαζί τους το παιδί εξοικειώνεται από τους πρώτους μήνες της ζωής του με την αίσθηση της δημιουργικότητας και μαθαίνει να αγαπά και να σέβεται τα ζώα.

 

 

Μέσα από τα χρώματα ο κόσμος του γίνεται πιο ευχάριστος και το παιδί πιο ευτυχισμένο.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας