Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-27 13:31:18 +0300 5 πράγματα που πρέπει να έχεις στην τσάντα σου Τι πρέπει να πρέπει να έχετε μαζί σας στη βόλτα στην παιδική χαρά

Τι πρέπει να πρέπει να έχετε μαζί σας στη βόλτα στην παιδική χαρά

Τι πρέπει να πρέπει να έχετε μαζί σας στη βόλτα στην παιδική χαρά 470 900
5 πράγματα που πρέπει να έχεις στην τσάντα σου

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά κι ανοίγοντας ο καιρός, όλο και περισσότεροι γονείς πηγαίνουν βόλτα τα μικρά τους παιδιά στην παιδική χαρά. Όταν έχεις παιδιά, ποτέ δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα όταν βρίσκεσαι σε χώρο εκτός σπιτιού. Ένας απλός τραυματισμός, μπορεί να γίνει η αιτία που θα σου χαλάσει την βόλτα, αν για παράδειγμα δεν μπορείς να φροντίσεις το τραύμα του παιδιού και πρέπει να γυρίσεις σπίτι.

Τα παιδιά είναι μικρά και το παιχνίδι είναι στο αίμα τους. Ένας τραυματισμός πάνω στο παιχνίδι, ένα απλό χτύπημα, ένα τσίμπημα, ακόμη και μια γρατζουνιά, δεν μπορούν να αποφευχθούν. Αυτό που μπορεί να γίνει όμως είναι να είσαι σε ετοιμότητα για τα πάντα και να μην αναγκαστείς να γυρίσεις σπίτι για κάτι απλό.

Σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 5 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την τσάντα σου, όταν πηγαίνεις βόλτα με το παιδάκι σου στην παιδική χαρά, στο πάρκο ή γενικά.

 

Αντικουνουπικά

Μαζί με την άνοιξη έρχονται και τα κουνούπια που τόσο πολύ μας βασανίζουν. Εκτός όμως από αυτό, κάποια μπορεί να είναι μολυσμένα και να κάνουν κακό στο παιδί  σας. Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας κρέμες, λοσιόν ή ενυδατικά γαλακτώματα που θα κρατήσουν τα έντομα μακριά από τα ακάλυπτα μέρη του σώματος τους.

Tip: Τα αντικουνουπικά, είναι το πιο βασικό για την πρόληψη από τα τσιμπήματα. Βάλε στο παιδί σου πριν από την βόλτα για την καλύτερη προστασία του και μην περιμένεις να του βάλεις κρέμα για τσιμπήματα αν το τσιμπήσει κάποιο.    

 

Κρέμα για τσιμπήματα

Αν παρόλα αυτά, τσιμπήσει κουνούπι ή κάποιο άλλο έντομο το παιδί σου, μια κρέμα για τσιμπήματα πρέπει να υπάρχει για παν ενδεχόμενο. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα ηρεμήσει η ερεθισμένη επιδερμίδα άμεσα. Ακόμη ανάλογα με την κρέμα που θα επιλέξετε μπορεί να παρέχεται και αντιφλεγμονώδη προστασία. Όπως όμως και να έχει μια κρέμα είναι αυτή που θα προστατέψει από κάποια πιθανή μόλυνση.

Προσοχή: Ακόμη κι αν έχεις βάλει στο δέρμα του παιδιού κάποιο αντικουνουπικό, μην παραλείψεις να πάρεις μαζί την κρέμα για τσιμπήματα γιατί ανά πάσα στιγμή ένα έντομο μπορεί να τσιμπήσει το παιδί και ίσως να το μολύνει αν δεν φροντίσεις άμεσα το ερεθισμένο του δέρμα.

 

 

Τσιρότα

Ποιο παιδάκι δεν έχει πέσει κάτω τρέχοντας στην παιδική χαρά; Είναι πολύ πιθανόν ο μπόμπιρας σας να πέσει και να χτυπήσει τα γονατάκια  ή τα χεράκια του. Ακόμη κι αν δεν τρέξει αίμα και είναι μια μικρή γρατζουνιά, ένα τσιρότο είναι απαραίτητο για δύο λόγους. Αρχικά, θα προστατεύσει την πληγή από βακτήρια για να μην μολυνθεί. Επίσης, η περιοχή θα μείνει για λίγο καλυμμένη κι έτσι το παιδί δεν θα μπορεί να την πειράξει.

Tip: Ένα τσιρότο με παιδικούς ήρωες θα ησυχάσει περισσότερο το παιδάκι, γιατί θα απασχοληθεί από τους ήρωες που θα έχει στο χέρι του κι ο πόνος μάλλον θα ξεχαστεί.

 

Αντηλιακό για το πρωί

Ειδικά για τα μικρά παιδιά που έχουν πολύ πιο ευαίσθητη επιδερμίδα από έναν ενήλικα το αντηλιακό είναι must. Τις πρωινές ώρες μέχρι και τις 7 το απόγευμα, δεν θα πρέπει να αποφεύγεται για κανέναν λόγο, διότι ο καιρός ανοίγει κι  ο ήλιος καίει. Έτσι,μπορεί να ερεθιστεί ή να προκληθεί ακόμη και έγκαυμα στο παιδί, πράγμα που είναι πολύ κακό για την επιδερμίδα του.

Tip: Μάθε το παιδί από πολύ μικρό οτι το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την υγεία της επιδερμίδας του. Έτσι θα υιοθετήσει αυτές τις συνήθειες και μεγαλώνοντας.

 

Αιμοστατικό

Δυστυχώς, το παιδί μπορεί να χτυπήσει λίγο πιο σοβαρά και να αρχίσει να τρέχει αίμα στην περιοχή που τραυμάτισε. Ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα αιμοστατικό που θα αποκτήσει τον έλεγχο της αιμορραγίας. Είναι κάτι που εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα, ενώ ταυτόχρονα η αιμορραγία αρχίζει να σταματά, εφόσον δρα άμεσα.

Tip: Το παιδί σίγουρα μπορεί να κλαίει, εσύ όμως με τίποτα δεν πρέπει να χάσεις την ψυχραιμία σου γιατί θα το πανικοβάλλεις περισσότερο. Μην ξεχάσεις το αιμοστατικό κι όλα θα πάνε καλά.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας