Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-04-21 18:22:31 +0300 5 περιπτώσεις που το μικρό μας δεν είναι τόσο ασφαλές όσο νομίζουμε. Λάθη που κάνουμε στις εξορμήσεις με το μωρό μας (και τα αγνοούμε)

Λάθη που κάνουμε στις εξορμήσεις με το μωρό μας (και τα αγνοούμε)

Λάθη που κάνουμε στις εξορμήσεις με το μωρό μας (και τα αγνοούμε) 470 900
Πόσο ασφαλές είναι τελικά το μωρό μας στο σπίτι ή στη βόλτα; Πέντε λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας και τα αγνοούμε.

Η ασφάλεια του μωρού μας είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα, ποτέ όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Κάποια πράγματα μάλιστα τα οποία κάνουμε στην καθημερινότητά μας, είναι πολύ πιο επικίνδυνα από όσο νομίζουμε. 

1. Βάζουμε το μωρό μας για ύπνο στο αυτοκίνητο
Μία όχι και τόσο ασυνήθιστη κίνηση που όμως κρύβει πολλούς κινδύνους. Σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε το 2015, τα παιδιά ηλικίας μέχρι και δύο ετών δεν πρέπει να κοιμούνται στο κάθισμα του αυτοκινήτου. Το κεφαλάκι τους είναι πολύ εύκολο να "πέσει" μπροστά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπνεύσουν. 

2. Κάνουμε τσουλήθρα μαζί
Μπορεί το να κάνουμε τσουλήθρα μαζί με το μικρό μας να μας φαίνεται διασκεδαστικό, ταυτόχρονα όμως είναι και επικίνδυνο. Μία έρευνα που έγινε από μία ομάδα από ορθοπεδικούς, έδειξε ότι το 14% των τραυματισμών των παιδιών έχουν γίνει ενώ κάνουν τσουλήθρα στην αγκαλιά της μαμάς ή του μπαμπά.

3. Φαγητό στο αυτοκίνητο
Πολλές φορές μπορεί να δώσουμε ένα σνακ στο μικρό μας στο αυτοκίνητο. Κάτι τέτοιο, αφενός επειδή είμαστε εν κινήσει, αφετέρου επειδή δεν έχουμε το 100% της προσοχής μας στραμμένη στο μικρό μας, ελλοχεύει κινδύνους. 

4. Παίζουμε με τα ζωάκια σωστά
Τα παιδιά από τη μικρή τους ακόμα ηλικία λατρεύουν τα ζώα. Πολλές φορές μπορεί να δούμε γατάκι ή ένα σκυλάκι στο δρόμο και το μικρό μας να το χαϊδέψει. Καλό θα είναι όμως να μάθουμε από μικρή ηλικία στο παιδί μας να παίζει με τα ζώα με τρόπο γλυκό και ευγενικό με σεβασμό προς το πλασματάκι αυτό, κι όχι με κινήσεις απότομες χωρίς σκέψη.

5. Προστασία από τον ήλιο
Πολλοί γονείς όταν κάνουν βόλτα με το καρότσι, προκειμένου να προστατεύσουν το μωρό τους από τον ήλιο, βάζουν στο πάνω μέρος του καροτσιού μία κουβέρτα. Μία πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Σουηδία έδειξε ότι ακόμα και μία πολύ λεπτή κουβερτούλα, μειώνει τον αέρα που παίρνει το μωρό στο καρότσι και αυξάνει επικίνδυνα τη θερμοκρασία. 

 

Πηγή: parents.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας