Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-08 16:38:20 +0200 Στην ερώτηση, που αισθάνονται πιο κοντά, το 81% απάντησε με την οικογένεια, το 14% με τους φίλους, ενώ ένα 5% απάντησε Δεν Γνωρίζω/Δεν απαντώ. Τι σημαίνει για εσάς οικογένεια;

Τι σημαίνει για εσάς οικογένεια;

Τι σημαίνει για εσάς οικογένεια; 470 900
Στην ερώτηση, που αισθάνονται πιο κοντά, το 81% απάντησε με την οικογένεια, το 14% με τους φίλους, ενώ ένα 5% απάντησε Δεν Γνωρίζω/Δεν απαντώ.

Η εφημερίδα “Καθημερινή” στην εκπνοή του έτους, τον Δεκέμβρη του 2023, δημοσιοποίησε μια ενδιαφέρουσα μελέτη για την ελληνική οικογένεια

 

Η έρευνα αναφέρεται σε διάφορα ζητήματα σε σχέση με την οικογένεια, όπως για παράδειγμα αν ένα ζευγάρι σκέφτεται να αποκτήσει παιδιά ή όχι, τι συμβαίνει με τα διαζύγια σήμερα, πόσο/αν οι ερωτηθέντες αισθάνονται κοντά στην οικογένειά τους, αν συμφωνούν περισσότερο με τις “παραδοσιακές” αξίες της οικογένειας. 

 

Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς όλο το αφιέρωμα στο θέμα “Οικογένεια στην Ελλάδα”.

 

Εμείς θα παραθέσουμε εδώ μόνο κάποια στοιχεία μου μας φάνηκαν ενδιαφέροντα. 

 

Η εταιρεία ερευνών Kapa Research διενήργησε την πανελλαδική έρευνα με συνολικό δείγμα 917 ανδρών και γυναικών, 17 ετών και άνω, και την παρουσίασε η εφημερίδα “Καθημερινή”.

 

Στην ερώτηση “Τι σημαίνει για εσάς οικογένεια;”, το 69% των συμμετεχόντων απάντησαν “υποστήριξη-αλληλεγγύη”, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε σε ποσοστό 68% η απάντηση “Αγάπη” και ακολούθησαν “Ασφάλεια-σιγουριά” σε ποσοστό 46%, “Ευτυχία” σε ποσοστό 31% και “Ευθύνες-υποχρεώσεις” σε ποσοστό 35%. 

 

Όταν ρωτήθηκαν οι συμμετέχοντες αν η απόκτηση παιδιού και η δημιουργία οικογένειας είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή ενός ανθρώπου, το 77% των ανδρών και το 46% των γυναικών απάντησαν θετικά. 

 

 

Στην ερώτηση, με ποιον αισθάνονται πιο κοντά, το 81% απάντησε με την οικογένεια, το 14% με τους φίλους, ενώ ένα 5% απάντησε Δεν Γνωρίζω/Δεν απαντώ. 

 

Επίσης μέσα από την έρευνα έγινε φανερή και η άποψη του δείγματος της έρευνας για τα διαζύγια, με 70% να πιστεύει πως τα παντρεμένα ζευγάρια σήμερα χωρίζουν πολύ πιο εύκολα σε σχέση με παλαιότερα. 

 

Ένα εύρημα που προβλημάτισε ιδιαίτερα ήταν πως το 48% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, αναφέρουν πως έχουν υπάρξει θύματα οικογενειακής βίας. 

 

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα εδώ. Δυστυχώς, είναι από τα ελάχιστα σύγχρονα δεδομένα που έχουμε για την ελληνική οικογένεια, οπότε αξίζει να τα διαβάσετε.


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας