Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-10-19 13:39:43 +0300 Το πρώτο μου φαγάκι από τη μαμά! Το πρώτο μου φαγάκι από τη μαμά!

Το πρώτο μου φαγάκι από τη μαμά!

Το πρώτο μου φαγάκι από τη μαμά! 470 900
Στους 6 μήνες τα μωρά είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη στερεά τροφή. Ωστόσο, κάποιοι παιδίατροι συνιστούν την μετάβαση στη πολτοποιημένη τροφή νωρίτερα

Τα οφέλη του θηλασμού τόσο στο μωρό όσο και στη μητέρα είναι αδιαμφησβήτητα. Όμως συχνά οι νέες μητέρες αναγκάζονται να καταφύγουν στην επιλογή του μπιμπερό ή να συνδυάσουν το θηλασμό με το μπιμπερό από τη γέννηση του μωρού έως τους 6 μήνες.

Το γάλα, είναι η βασική τροφή που χρειάζεται το νεογέννητο στη φάση αυτή ως τον 6ο μήνα οπότε μπαίνει στην καθημερινότητα του η πολτοποιημένη τροφή.
Ο θηλασμός είναι μια πρακτική μέθοδος διατροφής του μωρού καθώς δεν χρειάζεται να αποστειρώνεται μπιμπερό ή να έχετε πάντα κοντά σας άλλο εξοπλισμό ενώ, προσαρμόζεται απόλυτα στις διατροφικές ανάγκες του αναπτυσσόμενου βρέφους.

Το βασικό όμως είναι ότι,αποτελεί ασπίδα απέναντι στις ιώσεις καθώς τα αντισώματα της μητέρας περνούν στο βρέφος μέσα από το γάλα.
Επιπλέον, ο θηλασμός βοηθάει τη μητέρα να επιστρέψει πιο γρήγορα στην αρχική της φόρμα μετά τη γέννα καθώς καίει περισσότερες θερμίδες και το στήθος της επανέρχεται γρηγορότερα στην προηγούμενη κατάσταση του.

Όμως ορισμένες φορές ο θηλασμός, φαντάζει δύσκολος γιατί η μαμά αισθάνεται ότι δεν παράγει επαρκές γάλα για να χορτάσει το μωρό της με αποτέλεσμα να καταφεύγει στη λύση του μπιμπερό.

Σε αυτή τη φάση η μαμά χρειάζεται τη στήριξη της οικογένειας και την καθοδήγηση από ειδικούς όπως ο γιατρός, η μαία ή ακόμη και ειδικούς συμβούλους.
Όταν το μωρό φτάσει στους έξι μήνες, αισθάνεται έντονα την ανάγκη να γευτεί κι άλλες τροφές καθώς το γάλο δεν του είναι πλέον αρκετό.
Είναι η στιγμή που μπορούμε να ξεκινήσουμε την αλεσμένη τροφή πολτοποιώντας φρούτα, λαχανικά και κρέας.

Πως ξεκινάμε τη στερεά αλεσμένη / πολτοποιημένη τροφή;

Στους 6 μήνες τα μωρά είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη στερεά τροφή. Ωστόσο, κάποιοι παιδίατροι συνιστούν την μετάβαση στη πολτοποιημένη τροφή νωρίτερα με βάση κάποια σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί μπορεί να είναι έτοιμο νωρίτερα να ξεκινήσει τις πρώτες αλεσμένες τροφές.

Τα σημάδια αυτά είναι οτι:

· Μπορεί να σταθεί στην καθιστή θέση
· Θέλει να μασήσει και βάζει αντικείμενα στο στόμα.
· Μπορεί να φτάσει ένα αντικείμενο και να το πιάσει με ακρίβεια και σταθερότητα
· Συνεχίζει να δείχνει ότι πεινάει ακόμα και εάν αυξάνετε την ποσότητα του γάλατος
· Δείχνει ενδιαφέρον όταν βλέπει άλλους να τρώνε.

Αν είστε στο στάδιο που κι εσείς εντάσσετε την πολτοποιημένη τροφή στο καθημερινό πρόγραμμα του παιδιού σας, δοκιμάστε τη συνταγή για πουρέ κόκκινης κολοκύθας και πατάτας, που θα λατρέψει το μικρό σας.

Χρειάζεστε μόλις 5 λεπτά προετοιμασίας και 10-12 λεπτά μαγείρεμα.
Συστατικά

1 σερβίρισμα
· 20 g σπόρους σίκαλης
· 100 g καθαρισμένη κολοκύθα
· 70 g ξεφλουδισμένες πατάτες
· 200 ml νερό
· 1 tbsp ελαιόλαδο
· 2 tbsp χυμός πορτοκάλι

Προετοιμασία

1. Χρησιμοποιήστε το MultiQuick 3045 και το κοπτήριο 350ml για να κόψετε σε σκόνη τη  σίκαλη.
2. Κόψτε την κολοκύθα και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, τοποθετήστε σε μικρό σκεύος με νερό (200ml) και βράστε.
3. Ρίξτε τη σίκαλη, ανακατώστε και χαμηλώστε την ένταση της φωτιάς για 10 με 12 λεπτά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το πορτοκάλι και πολτοποιήστε με τη ράβδο του MQ3045 μέσα στο σκεύος. Εάν έχετε ξεκινήσει το κρέας μέσα στο μείγμα που πολτοποιείτε μπορείτε να προσθέσετε και βραστό κρέας.

Tip

Τα δημητριακά όπως η σίκαλη περιέχουν σίδηρο και σε συνδυασμό με το πορτοκάλι θα γίνει καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που προέρχεται από φυτά.

Μάθετε περισσότερα εδώ:

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας