Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-12-15 15:21:16 +0200 Μάθετε να αποθηκεύετε με σωστό τρόπο είτε για το καθημερινό γεύμα είτε για τα γεύματα των διακοπών Πως θα διατηρήσετε τη θρεπτική αξία των τροφών

Πως θα διατηρήσετε τη θρεπτική αξία των τροφών

 Πως θα διατηρήσετε τη θρεπτική αξία των τροφών 470 900
To μαγείρεμα των φρούτων και των λαχανικών στον ατμό είναι ο τέλειος τρόπος για να διατηρήσετε τη φυσική φρέσκια γεύση αλλά και όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.

To μαγείρεμα των φρούτων και των λαχανικών στον ατμό είναι ο τέλειος τρόπος για να διατηρήσετε τη φυσική φρέσκια γεύση αλλά και όλα τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Το βράσιμο είναι πιθανό να μειώσει τις ποσότητες των υδατοδιαλητών βιταμινών και των αντιοξειδωτικών  στις τροφές. Αυτό συμβαίνει ειδικά στις βιταμίνες Β και C. 

 

 

Μάθετε να αποθηκεύετε με σωστό τρόπο είτε για το καθημερινό γεύμα είτε για τα γεύματα των διακοπών 

Αποθηκεύοντας ένα τμήμα από αυτά που μαγειρεύετε σας βοηθάει να εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα. Εάν π.χ. μαγειρέψετε μία ποσότητα κρέατος και δεδομένου ότι στην αρχή χρειάζεστε ελάχιστη ποσότητα για τα γεύματα του μωρού σας μπορείτε το υπόλοιπο να το χωρίσετε σε μερίδες και να το καταψύξετε για κάποια επόμενη μέρα. Έτσι στο επόμενο γεύμα που θα περιλαμβάνει κρέας θα έχετε να μαγειρέψετε μόνο τα φρέσκα λαχανικά σας. Μπορείτε στην αρχή να αποθηκεύετε τις πολύ μικρές μερίδες σε παγοθήκες με καπάκι και να βγάζετε μία μεριδούλα κάθε φορά.  Για τις διακοπές αποθηκεύετε ολόκληρα γεύματα σε μικρές μερίδες και μεταφέρετε σε ειδικό ψυγειάκι. 

Tips για αποθήκευση γευμάτων: 

  • Τσεκάρετε ότι το ψυγείο σας μπορεί να καταψύξει φαγητό στους -18ºC μέσα σε 24 ώρες 
  • Όταν ξεπαγώνετε φαγητό να το ζεστάνετε έως ότου να είναι καυτό και μετά να το αφήσετε να έρθει στην ιδανική θερμοκρασία με φυσικό τρόπο. Τεστάρετε πάντα τη θερμοκρασία πριν ταϊσετε το μωρό 
  • Δεν θα πρέπει να καταψύχετε φαγητό που έχετε ήδη βγάλει ξανά από την κατάψυξη. Εκτός εάν πρόκειται για ωμό φαγητό όπως κρέας ή λαχανικά που διατηρούσατε κατεψυγμένα και τα μαγειρέψατε. 
  • Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ό,τι φαγητό έχετε καταψύξει μέσα σε δύο μήνες. Το φαγητό του μωρού δεν πρέπει να μείνει πάνω από αυτό το διάστημα στην κατάψυξη  
  • Μην καταψύχετε μπανάνες ή avocado 

 

 Ξεπάγωμα και ζέσταμα  

Όταν έρθει η ώρα να ταϊσετε το μωρό σας, πάρτε μία ποσότητα από το φαγητό που έχετε καταψύξει και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου περίπου για μία ώρα. Κατόπιν ζεστάνετε αρκετά σε σημείο που να καίει και αφήστε να έρθει στην ιδανική θερμοκρασία ώστε να το δέχεται το μωρό σας. Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων ανακατέψτε αρκετά καλά ώστε να είστε βέβαιη ότι ανακατεύετε το φαγητό καλά για να είναι ομοιόμορφη η θερμοκρασία. Ποτέ μην ξαναζεσταίνετε φαγητό που έχετε ζεστάνει ήδη μία φορά ή μην ξανα παγώσετε φαγητό που έχετε ήδη ξεπαγώσει. 

Ο πιο εύκολος τρόπος παρασκευής των γευμάτων του μωρού είναι η άλεση των βρασμένων λαχανικών και φρούτων μέσα στο ίδιο σκεύος, με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ. Έτσι θα έχετε τα γευματάκια του αλεσμένα και σερβιρισμένα μέσα σε 5’! 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το Κέντρο Βρεφικής Διατροφής.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας