Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-04-21 16:13:49 +0300 Η νέα έρευνα που αποδεικνύει ότι η καταπολέμηση της γήρανσης περνάει από το... στομάχι! Καταναλώνουμε λίγες θερμίδες, παραμένουμε νέοι!

Καταναλώνουμε λίγες θερμίδες, παραμένουμε νέοι!

Καταναλώνουμε λίγες θερμίδες, παραμένουμε νέοι! 470 900
Η νέα έρευνα που αποδεικνύει ότι η καταπολέμηση της γήρανσης περνάει από το... στομάχι!

Εσείς το ξέρατε ότι η περιορισμένη κατανάλωση θερμίδων, μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε τους μηχανισμούς πρωτογενούς και δευτερογενούς γήρανης; 

Και όμως! Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Washington του St Louis των ΗΠΑ, η κατανάλωση περιορισμένων θερμίδων ημερησίως, μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό με τον οποίο γερνάει το ανθρώπινο σώμα. 

Για τις ανάγκες τις έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν την αντίδραση 84 ανθρώπων σε μία μακροχρόνια διατροφή με περιορισμένες θερμίδες. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η μείωση των θερμίδων, όταν συνοδεύεται και από μια ικανοποιητική πρόσληψη πρωτεϊνών και θρεπτικών ουσιών, οδηγεί σε μείωση της θυρεοειδικής ορμόνης Τ3 στο αίμα. Η ορμόνη αυτή εμπλέκεται στο μεταβολισμό των κυττάρων, στο ισοζύγιο ενέργειας του οργανισμού και στον έλεγχο της θερμοκρασίας του ανθρώπινου σώματος και η μείωσή της είναι σε θέση να επιβραδύνει τους μηχανισμούς γήρανσης.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε ότι η κατανάλωση λίγων θερμίδων καθημερινά, μειώνει έναν ισχυρό παράγοντα που εμπλέκεται στους μηχανισμούς φλεγμονής και την παραγωγή ελευθέρων ριζών του οξυγόνου, οι οποίες είναι προϊόν του φυσιολογικού μεταβολισμού, αλλά ως γνωστόν, είναι βλαβερές για τα κύτταρα και συμβάλλουν στη γήρανση του οργανισμού καθώς και σε αλλοιώσεις του DNA. 

"Η πρωτογενής γήρανση καθορίζει τη μέγιστη δυνατή διάρκεια της ζωής των ανθρώπων και η δευτερογενής γήρανση τις ασθένειες που μπορεί να παρουσιάσει ένα άτομο. "

Παρόμοιες έρευνες είχαν γίνει και στο παρελθόν στις οποίες είχε μελετηθεί η επίδραση σε πιθήκους και τρωκτικά. Οι πίθηκοι ήταν σε μία ομάδα πρόσληψης λίγων θερμίδων σε καθημερινή βάση, ενώ τα τρωκτικά στην ομάδα που κατανάλωνε τρόφιμα πλούσια σε θερμίδες. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι αυξανόταν το προσδόκιμο ζωής των πιθήκων αντίθετα με αυτό των τρωκτικών, που μειωνόταν σημαντικά. 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας