Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-07-25 17:39:49 +0300 Στόχος τους ήταν να αναδείξουν τα σημεία που αξίζει οι επισκέπτες να εξερευνήσουν, ξεκινώντας από τη Χώρα στον ναό της Επισκοπής. Σίκινος: Μαθητές και καθηγητές ενώνουν τις δυνάμεις τους

Σίκινος: Μαθητές και καθηγητές ενώνουν τις δυνάμεις τους

Σίκινος: Μαθητές και καθηγητές ενώνουν τις δυνάμεις τους 470 900
Στόχος τους ήταν να αναδείξουν τα σημεία που αξίζει οι επισκέπτες να εξερευνήσουν, ξεκινώντας από τη Χώρα στον ναό της Επισκοπής.

Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου του νησιού αποφάσισαν να χαρτογραφήσουν τα μονοπάτια στη Σίκινο, χρησιμοποιώντας ένα app. Tην εφαρμογή δημιούργησαν σε συνεργασία με τα μέλη του οργανισμού SciCo (Science Communication). Στόχος τους ήταν να αναδείξουν τα σημεία που αξίζει οι επισκέπτες να εξερευνήσουν, ξεκινώντας από τη Χώρα στον ναό της Επισκοπής.

Το πρόγραμμα αυτό πήρε σάρκα και οστά μέσα από τη δράση  «Επιστήμη των Πολιτών στις Κυκλάδες: Τοπικά μονοπάτια» (Citizen Science in the Remote Cyclades), η οποία χρηματοδοτήθηκε από τον οργανισμό Cyclades Preservation Fund. 

Οι μαθητές σε συνεργασία με τους καθηγητές και τον εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo κατάφεραν να κάνουν μία καλή μελέτη του τόπου τους, να εξοικειωθούν με βασικές αρχές του προγραμματισμού και να καλλιεργήσουν δεξιότητες επίλυσης προβλήματος. 

 

Συγχαρητήρια στη Σίκινο για αυτή την όμορφη και εκπαιδευτική δράση.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας