Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-09-09 10:15:43 +0300 Γιατί το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στις απλές καθημερινές στιγμές! 10+1 tips για μια τέλεια σχολική χρονιά

10+1 tips για μια τέλεια σχολική χρονιά

10+1 tips για μια τέλεια σχολική χρονιά 470 900
Γιατί το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στις απλές καθημερινές στιγμές!

"Κάθε αρχή και δύσκολη..." λέει ο σοφός λαός και έχει απόλυτο δίκιο! Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προετοιμαζόμαστε κατάλληλα!

Έντεκα tips που θα κάνουν τόσο τη δική μας καθημερινότητα όσο και του μικρού μας πιο εύκολη.

1. Η πρώτη μέρα θα είναι υπέροχη!
Ιδιαίτερα στην αρχή, είναι σημαντικό το μικρό μας να υποδεχτεί αυτό το νέο ξεκίνημα με χαρά και ανυπομονησία. Για αυτό φροντίζουμε να το γεμίσουμε με θετικά συναισθήματα!  

2. Ξυπνάμε λίγο πιο νωρίς
Το πρωινό ξύπνημα είναι ζόρικο για μικρούς και μεγάλους. Πρέπει λοιπόν να βρούμε τρόπους να το κάνουμε ενδιαφέρον τόσο για εμάς όσο και για το παιδί μας. Βάζουμε το ξυπνητήρι λίγο πιο νωρίς και έτσι έχουμε περισσότερο χρόνο να απολαύσουμε το πρωινό μας. Για να επιταχύνουμε το χρόνο προετοιμασίας για το σχολείο και τη δουλειά, μπορούμε να βρούμε διάφορα παιχνίδια ταχύτητας, όπως πόσο γρήγορα θα βάλει το μικρό μας τα ρούχα του ή ποιος θα φτάσει πιο γρήγορα στην πόρτα! 

3. Η γνωριμία με το δάσκαλο
Η γνωριμία με το δάσκαλο ήδη από τις πρώτες ημέρες του σχολείου είναι πολύ σημαντική. Εκτός από το ότι πρέπει να ξέρουμε με ποιον περνάει τόσες ώρες της ημέρας του το παιδί μας, είναι σημαντικό να έχουμε μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη άποψη για την καθημερινότητά του και τον περίγυρό του. Έτσι θα μπορούμε πιο εύκολα να γίνουμε κομμάτι της κάθε του στιγμής ακόμα και όταν δεν είμαστε μαζί.

4. Παίζουμε με το κολατσιό
Το κολατσιό που θα πάρει το παιδί μας στο σχολείο είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αντί λοιπόν κάθε μέρα να κάνουμε τις ίδιες μηχανικές κινήσεις για να του ετοιμάσουμε το κλασικό τοστάκι, αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και παίζουμε με τα λαχανικά, τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και άλλες ωφέλιμες για την υγεία του τροφές.

5. Η οργάνωση είναι το παν
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη του σχολείου. Ταυτόχρονα, ξεκινούν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες οι οποίες αφήνουν ελάχιστο χρόνο στα παιδιά. Για αυτό το λόγο, η κάθε μας μέρα πρέπει να είναι οργανωμένη. Με αυτόν τον τρόπο, απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή και αξιοποιούμε τον χρόνο μας στο έπακρον!

6. Το διάβασμά στο σπίτι
Το διάβασμα στο σπίτι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν αγγαρεία. Ναι μεν ανήκει στη ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά πρέπει να κάνουμε το μικρό μας να αισθάνεται ευχάριστα και δημιουργικά. 

7. Περνάμε με το μικρό μας όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε
Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουμε στο μικρό μας, τόσο το καλύτερο. Ένα παιδί πρέπει να έχει την αυτονομία του, ταυτόχρονα όμως να νιώθει ότι ό,τι και να γίνει εμείς θα είμαστε στο πλευρό του.

8. Τα συνεχή κίνητρα
Τα παιδιά λατρεύουν τις προκλήσεις και να δοκιμάζουν κάθε τι καινούριο. Καθημερινά αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και δίνουμε κίνητρα στο παιδί μας να δοκιμάζει νέα πράγματα και να προσπαθεί ακόμα περισσότερο

9. Οι παιδικές φιλίες
Το σχολείο είναι το περιβάλλον όπου το μικρό μας θα κάνει τις πρώτες του φιλίες. Στη αρχή μπορεί να δυσκολευτεί και τότε εμείς πρέπει να το βοηθήσουμε να ξεπεράσει το άγχος ή το φόβο του. 

10. Κάθε στιγμή είναι μοναδική
Η αλήθεια είναι ότι τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα. Για αυτό απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή και γιατί όχι, όποτε μπορούμε, την απαθανατίζουμε! Στόχος της φετινής χρονιάς είναι να καταγράφουμε τις όμορφες στιγμές μας!

10+1. Οι κανόνες είναι για να τους σπάμε
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πράγματα δεν είναι πάντα άσπρα ή μαύρα. Κάποιες φορές καλό είναι να είμαστε πιο ελαστικοί σε κάποια ζητήματα. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι ένα παιδί δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε εμείς. Δεν ξεχνάμε λοιπόν να μπαίνουμε στη θέση του και να προσπαθούμε να δούμε και τη δική του οπτική. 

Πηγή: popsugar.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας