Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-03 16:34:36 +0300 Απλώνω ευτυχία: Μαθητές απλώνουν μπουγάδα για καλό σκοπό

Απλώνω ευτυχία: Μαθητές απλώνουν μπουγάδα για καλό σκοπό

Απλώνω ευτυχία: Μαθητές απλώνουν μπουγάδα για καλό σκοπό 470 900
Η δράση ξεκίνησε από 100 σχολεία σε όλη την Κύπρο και έρχεται και στην Ελλάδα.

Μία ακτιβιστική δράση που τρέχει σε περισσότερα από 100 σχολεία σε όλη την Κύπρο έρχεται και στην Ελλάδα.

Η ακτιβιστική δράση έχει σαν στόχο να «απλώσει ευτυχία» σε παιδιά που νοσούν από καρκίνο και φυσικά να διδάξει στα παιδιά τις αξίες του ακτιβισμού και του εθελοντισμού.

Σε αυτή τα παιδιά απλώνουν στο σχολείο του τη μπουγάδα της ευτυχίας, με μπλουζάκια που έχει φιλοτεχνήσει με μηνύματα ευγνωμοσύνης.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και έχει βραβευτεί από τον ΟΠΑΠ για την κοινωνική της προσφορά και από το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντών.

Η δράση ξεκίνησε στην Κύπρο και κατάφερε σε ένα μικρό χρονικό διάστημα να συλλέξει ένα μεγάλο ποσό (περισσότερα από 100.000 ευρώ ) για την υποστήριξη παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Η δράση εν συντομία ακολουθεί τα εξής στάδια:

  • Διαβάζεται και συζητείται το μήνυμα του βιβλίου της κ. Γιώτη Τα Φλάφ της ευτυχίας. Μπορείτε να πλαισιώσετε την ανάγνωση του βιβλίου με δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό υλικό (εδώ).
  • Τα παιδιά αποτυπώνουν σε ένα μπλουζάκι τι τα κάνει ευτυχισμένα (κάτι για το οποίο νιώθουν ευγνωμοσύνη).
  • Θέλοντας να απλώσουν ευτυχία και στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο, εμπλέκονται σε εθελοντικές δράσεις, µε χορηγούς συγγενείς και φίλους/ες για να μαζέψουν τις εισφορές τους.
  • Απλώνεται στο σχολείο η «μπουγάδα της ευτυχίας» και παραδίδονται στον Σύλλογο «Φλόγα» οι εισφορές των παιδιών. Οι εισφορές αυτές χρησιμοποιούνται για να στηριχθούν τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και οι οικογένειές τους.
  • Έπειτα οι μπουγάδες των σχολείων που συμμετέχουν στη δράση μπορούν να ενωθούν σε κάποιο σημείο της πόλης/κοινότητας, στέλνοντας μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας προς όλους/ες.

 

Θέλετε το σχολείο σας να συμμετάσχει στην δράση "Απλώνω ευτυχία"; 

 

Υπάρχει διαθέσιμο υποστηρικτικό υλικό με λεπτομερείς οδηγίες για να οργανώσετε τη δράση στο σχολείο σας, αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε και απευθείας με την κ. Σολωμού στο georgia.asolomou@gmail.com για να σας βοηθήσει με την εμπειρία της στην Κύπρο.

 

source: Dioptra

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας