Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-05-30 16:49:33 +0300 1η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Γονέων: ένα viral βίντεο που συγκεντρώνει το νόημα της γιορτής

1η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Γονέων: ένα viral βίντεο που συγκεντρώνει το νόημα της γιορτής

1η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Γονέων: ένα viral βίντεο που συγκεντρώνει το νόημα της γιορτής 470 900
Οι γονείς καλούνται να γίνουν το παράδειγμα για να παιδιά τους και να δείχνουν το δρόμο για τις “σωστές” επιλογές, χωρίς να έχουν το περιθώριο συχνά να είναι ευάλωτοι ή λάθος.

 

Έπειτα από απόφαση της  Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ του 2012 (A/RES/66/292), η 1η Ιουνίου ορίζεται η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, με στόχο να τιμήσει τους γονείς όλου του κόσμου. Η συμβολή του γονέα είναι καθοριστική για την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού. Παράλληλα οι γονείς καθημερινά προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φροντίσουν τις ανάγκες των μικρών τους ηρώων, είτε αυτές είναι υλικές, είτε συναισθηματικές. 

 

Επιλέξαμε να μοιραστούμε μαζί σας σήμερα, ένα βίντεο που κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια στο διαδίκτυο, γιατί πιστεύουμε πως αποτυπώνει με τον πιο ισχυρό τρόπο το νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας Γονέων. Οι γονείς καλούνται να γίνουν το παράδειγμα για να παιδιά τους και να δείχνουν το δρόμο για τις “σωστές” επιλογές, χωρίς να έχουν το περιθώριο συχνά να είναι ευάλωτοι ή λάθος. Η μίμηση είναι ένας βασικός τρόπος με τον οποίο τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο και ποιοι καλύτεροι να μιμηθούν από τους ανθρώπους που εμπιστεύονται πιο πολύ. Το βάρος της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών πέφτει στους γονείς και εκείνοι προσπαθούν χωρίς να έχουν “εκπαιδευτεί” να επιτελέσουν αυτό τον ρόλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το αποτέλεσμα κάποιες φορές μπορεί να μην είναι το επιθυμητό και αυτό ακριβώς περιγράφει το βίντεο παρακάτω. 

 

 

Όσο και να εξηγούν οι γονείς στα παιδιά τους με απλά λόγια, πως πρέπει και πως δεν πρέπει να συμπεριφέρονται, οι πράξεις τους είναι αυτές που θα αφήσουν τελικά το αποτύπωμά τους. Συχνά μπορεί να μην χρειάζεται να πείτε στο παιδί σας τι να κάνει, ούτε να το μαλώσετε για κάτι που συνέβει. Με τον τρόπο σας κάνοντας πρακτική, αυτό που θα το συμβουλεύατε μπορείτε να του δείξετε το δρόμο. 

 

Χρόνια Πολλά σε όλους τους γονείς του κόσμου!  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας