Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-02-22 12:58:39 +0200 Αξίζει να την ξαναβρούμε στην ανοιχτή συνάντηση με τους «γονείς Απλά!» Πού χάθηκε η ανεμελιά της παιδικής ηλικίας;

Πού χάθηκε η ανεμελιά της παιδικής ηλικίας;

Πού χάθηκε η ανεμελιά της παιδικής ηλικίας; 470 900
Η πρόταση «γονείς Απλά!» συναντά τους γονείς σε έναν κοινό στόχο: την προστασία της παιδικής ηλικίας.

Αντλεί έμπνευση από το ομότιτλο βιβλίο του Kim John Payne (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) και συνοψίζει την εμπειρία ενός ολόκληρου κινήματος γονιών και παιδαγωγών, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και στην Ευρώπη, οι οποίοι στηρίζουν το δικαίωμα στην παιδική ηλικία.  

Η ανοιχτή συνάντηση «γονείς Απλά!», στο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας «Ανθρώπων Βήματα», στην Ηλιούπολη, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 10:30 το πρωί, απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και σε γονείς εφήβων. Προσκαλεί τους γονείς να γνωρίσουν το πώς λειτουργούν οι ομάδες «γονείς Απλά!» και τους προκαλεί  να εστιάσουν στο θέμα  «ανεμελιά» (για τα παιδιά και για τους ίδιους). 

Φεύγοντας από τη συνάντηση, μέσα από κουβέντα, παιχνίδια, ιστορίες, εικόνες και πειραματισμούς, θα πάρουν λίγη περισσότερη δύναμη, για να μπορέσουν να πουν «όχι, ευχαριστώ!» σε όλα εκείνα που ασφυκτικά πιέζουν τα παιδιά και τους ίδιους για «πάρα πολλά», «πάρα πολύ νωρίς», «πάρα πολύ γρήγορα»… Θα μπορούν επίσης, όσοι το επιθυμούν, να συν-δημιουργήσουν μια ομάδα «γονείς Απλά!» και να την ολοκληρώσουν, μετά από εφτά (7) εβδομαδιαίες συναντήσεις. 

Οι ομάδες προσφέρουν στους γονείς μια παύση: το χώρο και το χρόνο για να αναζητήσουν μικρές ανάσες χαράς και ανεμελιάς, μέσα στους εξαντλητικούς ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.  Οι συμμετέχοντες στις ομάδες «γονείς Απλά!» έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρία και γνώση, ανοιχτά και ελεύθερα, χωρίς κανόνες ή «οδηγίες». Προσφέρουν ο ένας στον άλλον έμπνευση και  ιδέες για το πώς μπορούν να αποφορτίσουν την καθημερινότητα της οικογενειακής ζωής από το άγχος.

Τελικά, ακονίζουν την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται εκείνα τα …ασήμαντα και τα απλά, τα οποία προσφέρουν χαρά μέσα στην καθημερινότητα. Εκείνα, τελικά, που προστατεύουν την παιδική ηλικία και τους θησαυρούς της από το άγχος και την πίεση, από μια πρόωρη ενηλικίωση που προσπερνά τα πιο πολύτιμα.

Τις συναντήσεις συντονίζει η Λαμπρινή Σταμάτη, σύμβουλος Επικοινωνίας, διαπιστευμένη συντονίστρια ομάδων «γονείς Απλά!», η οποία φέρνει στην Ελλάδα γνώση και εμπειρία από τη διεθνή κοινότητα Simplicity Parenting.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «γονείς Απλά!»
στο ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ «Ανθρώπων Βήματα» (Σαρανταπόρου 4, Ηλιούπολη)
Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017, ώρα 10:30 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής 
στο τηλέφωνο 6997 715382 ή στο email goneis@goneisapla.gr 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας