Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-26 10:21:45 +0300 Αυτό που στη ουσία αξίζει να διδιάξουμε στο παιδί μας από την πρώτη στιγμή Μαθήματα ζωής: 3 φράσεις μόνο!

Μαθήματα ζωής: 3 φράσεις μόνο!

Μαθήματα ζωής: 3 φράσεις μόνο! 470 900
Αυτό που στη ουσία αξίζει να διδιάξουμε στο παιδί μας από την πρώτη στιγμή

Η σκέψη κάθε γονιού είναι να μεγαλώσει και να φέρει στον κόσμο καλλιεργημένους και σωστούς ανθρώπους. Παιδιά που με τις αξίες τους θα μας κάνουν περήφανους. Ακόμη και να κάνουν λάθη, εμείς θα πρέπει να τα έχουμε διδάξει πως θα τα ξεπεράσουν και πως θα βγουν πιο δυνατά μέσα από αυτά. Τα αγόρια θεωρούνται το "αδύναμο" φίλο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει από μικρή ηλικία να τους διδάξουμε τις αξίες αλλά και το πως θα πιστεύουν στον εαυτό τους. 

 

1.    Να νοιάζεσαι για το αν θα γίνεις καλός άνθρωπος
Όσο σημαντικό κι αν είναι το να σέβεσαι τη γυναίκα που έχεις δίπλα σου εξίσου σημαντικό είναι να σέβεσαι και τον εαυτό σου. Καλώς ή κακώς για τους άντρες υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας κάποια στερεότυπα, τα οποία άτυπα χαρακτηρίζουν το «ισχυρό» φύλο. Για παράδειγμα το ότι οι άντρες δεν πρέπει να κλαίνε ή το ότι μετρούν τον αντρισμό τους από τον αριθμό των γυναικών που έχουν βγει. Αυτά επικρατούσαν ως επί το πλείστον τις παλιές εποχές και δε  θα θέλαμε το παιδί μας να πιστεύει και να προσαρμοστεί σ’ αυτά,  καθώς μεγαλώνει. Το παν είναι να είναι ο εαυτός του, να σέβεται και να υπολογίζει τη γυναίκα που θα σταθεί δίπλα του και να την εκτιμά φροντίζοντας τόσο για τη δική του ευτυχία όσο και για τη δική της. 

 

2.    Να αγαπάς τον εαυτό σου. 
Πολλές στιγμές της ζωής σου θα βρεθούν άνθρωποι που θα θέλουν να σε υποβαθμίσουν είτε από ζήλια, είτε από κακία. Θα πρέπει όμως να έχεις ακέραιο χαρακτήρα, να γνωρίζεις καλά ποιος είσαι, πού μπορείς να φτάσεις και να μην υποτιμήσεις ποτέ τον εαυτό σου, αλλά ούτε και να αφήσεις κάποιον άλλον να το κάνει. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να θυμάσαι πως κανείς δεν είναι τέλειος.

 

3.    Μη σταματάς να προσπαθείς
Ακόμα κι αν νομίζεις πως έχεις γύρω σου καλούς ανθρώπους, ακόμα κι αν σε προσωπικό επίπεδο έχεις καταφέρει τους στόχους που έχεις βάλει, θα πρέπει να ξέρεις πως ένας άνθρωπος δε θα πρέπει ποτέ να εφησυχάζει  και να επαναπαύεται. Να προσπαθείς πάντα για το καλύτερο, να διορθώνεις τις αδυναμίες σου και να παραδέχεσαι τα λάθη σου. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να πας μπροστά και να καταφέρεις κι άλλα πράγματα. Πάνω απ’ όλα όμως θα πρέπει να αγαπάς ότι κι αν κάνεις και να δίνεσαι ολοκληρωτικά σ’ αυτό. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να είσαι ο καλύτερος αδερφός, σύζυγος, φίλος αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπος. 

Πηγή: babble.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας