Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-04-19 18:31:57 +0300 Στην πραγματικότητα οι δίδυμες κυήσεις δεν είναι πλήρως συνδεδεμένες με την κληρονομικότητα της οικογένειας Ποιοι παράγοντες ευθύνονται για τις δίδυμες κυήσεις;

Ποιοι παράγοντες ευθύνονται για τις δίδυμες κυήσεις;

Ποιοι παράγοντες ευθύνονται για τις δίδυμες κυήσεις; 470 900
Στην πραγματικότητα οι δίδυμες κυήσεις δεν είναι πλήρως συνδεδεμένες με την κληρονομικότητα της οικογένειας

 

Πολλοί άνθρωποι ενθουσιάζονται με την ύπαρξη δίδυμων σε μία οικογένεια. Πολλοί μιλούν για το θαύμα της φύσης και εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις ομοιότητες και τις διαφορές που μπορεί να έχουν τα παιδιά ή ρωτούν τους γονείς διάφορες ερωτήσεις, σχετικά με το ιστορικό της οικογένειας. 

 

Στην πραγματικότητα οι δίδυμες κυήσεις δεν είναι πλήρως συνδεδεμένες με την κληρονομικότητα της οικογένειας. Οι κυριότεροι λόγοι που μπορεί ένα νέο ζευγάρι να αποκτήσει δίδυμα είναι:

 

Το οικογενειακό ιστορικό 

Συχνά νέα ζευγάρια που έχουν δίδυμη κύηση έχουν το ιστορικό τους δίδυμα, όπως για παράδειγμα δίδυμους παππούδες ή προπαππούδες. Αν η κληρονομικότητα δίδυμης κύησης έρχεται από την πλευρά της μητέρα, οι πιθανότητες είναι ακόμα περισσότερες.

 

Η ηλικία της μητέρας 

Η μητέρα φαίνεται να διαδραματίζει ξανά σημαντικό ρόλο καθώς έρευνες μας δείχνουν πως όταν η μητέρα είναι  μεγαλύτερη των 30 ετών είναι πιο πιθανό να απελευθερώσει περισσότερα από ένα ωάρια σε κάθε κύκλο, οπότε και να έχει διπλή κύηση.

 

Θεραπείες γονιμότητας

Πλέον η εφαρμογή θεραπειών γονιμότητας βρίσκεται στο επίκεντρο. Πολλά νέα ζευγάρια, μέσα από συγκεκριμένες θεραπείες, προσπαθούν να απελευθερώσουν περισσότερα ωάρια, με αποτέλεσμα να προκύπτουν δίδυμες ή πολύδυμες κυήσεις.

 

Σωματική διάπλαση μητέρας

Οι ψηλότερες γυναίκες και οι γυναίκες που έχουν μεγαλύτερο βάρος φαίνεται να έχουν πιο συχνά δίδυμες κυήσεις, σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες. Παρόλο που οι λόγοι δεν είναι ξεκάθαροι, οι ερευνητές αναφέρονται σε πιθανά ορμονικούς λόγους που μπορεί να επηρεάζουν την σύλληψη.

 

Έχει ενδιαφέρον ότι, ενώ υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την αύξηση πιθανότητας φυσικής απόκτησης διδύμων, κανείς δεν μπορεί να το εγκυηθεί ή να το ελέγξει.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας