Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-05-11 10:43:39 +0300 Πόσες μέρες τελικά πρέπει να μείνουμε στο μαιευτήριο μετά τον τοκετό; Η διαμονή μετά τον τοκετό

Η διαμονή μετά τον τοκετό

Η διαμονή μετά τον τοκετό 470 900
Πόσες μέρες τελικά πρέπει να μείνουμε στο μαιευτήριο μετά τον τοκετό;

Μια νέα έρευνα που έγινε από το London School of Hygiene & Tropical Medicine μελέτησε τις μέρες που μένει μία νέα μαμά στο μαιευτήριο μετά τον τοκετό, αλλά και τις διαφορές που υπάρχουν από χώρα σε χώρα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Αγγλία είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη με διαφορά, όπου η λεχώνα μένει μόλις μιάμιση μέρα στο μαιευτήριο! Στην Γαλλία ο μέσος όρος είναι 4.2 μέρες, στην Ιταλία 3.4 και στη Γερμανία 3. 

Οι ερευνητές προβληματίστηκαν με τα αποτελέσματα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι οι λίγες ημέρες στο μαιευτήριο μειώνουν τις πιθανότητες διάγνωσης ασθενειών, ιδιαίτερα αυτών του αιφνίδιου θανάτου που είναι επικίνδυνες για τα μωρά. Επιπλέον, η νέα μαμά είναι πιθανότερο να εμφανίσει επιλόχεια κατάθλιψη καθώς δεν έχει το χρόνο να συνειδητοποιήσει τα νέα δεδομένα στη ζωή της. Τέλος, κατά τη διαμονή στο μαιευτήριο, η νέα μαμά με τη βοήθεια της μαίας μαθαίνει πως να φροντίζει σωστά το μωρό της, πράγμα που κάνει την καθημερινότητα στο σπίτι πολύ πιο εύκολη. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν είναι σοκαριστικά όμως μόνο για την Αγγλία. Στην Oυκρανία και τη Μολδαβία, η λεχώνα μένει για πάνω από έξι μέρες στο μαιευτήριο, ενώ στην Αίγυπτο και το Πακιστάν, λιγότερο από 24 ώρες!

Πηγή: dailymail.co.uk

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας