Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-03-11 10:44:23 +0200 Πώς θα μάθουμε στα παιδιά μας να πλένουν τα χέρια τους. Πλύσιμο χεριών
Πλύσιμο χεριών 470 900
Πώς θα μάθουμε στα παιδιά μας να πλένουν τα χέρια τους.

Το πλύσιμο των χεριών είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης. Τα καθαρά χέρια αποτελούν ασπίδα από τα νοσήματα και τους ιούς. Ειδικά τα παιδιά που βάζουν συνέχεια τα χέρια στο στόμα, αλλά και λόγω της περιέργειάς τους πιάνουν τα πάντα, θα πρέπει από μικρή ηλικία να μάθουν να έχουν χέρια καθαρά

Το πλύσιμο των χεριών θα πρέπει να γίνει για τα παιδιά δεύτερη φύση. Για το λόγο αυτό εντάσσουμε  το πλύσιμο των χεριών μέσα στο καθημερινό τους πρόγραμμα. 

Δεν ξεχνάμε να πλύνουμε τα χέρια μας: 
-Πριν και μετά από κάθε γεύμα.
-Μόλις μπούμε στο σπίτι ,πόσο μάλλον μετά από τη βόλτα στις κούνιες.
-Μετά το φτέρνισμα.
-Μετά από το παιχνίδι με τα κατοικίδια.
-Κάθε φορά που είναι λερωμένα. 
 

Tips για να γίνει το πλύσιμο των χεριών διασκέδαση

Το τραγούδι της καθαριότητας: Για να γίνει το πλύσιμο των χεριών διασκέδαση, κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια του παιδιού, τραγουδάμε το αγαπημένο του τραγούδι. Αν πάλι δε θέλουμε να το κουράσουμε με τον ίδιο στίχο κάθε φορά, κάνουμε εναλλαγή ρεπερτορίου, διαλέγοντας κάθε φορά κι ένα άλλο χορευτικό τραγούδι.

Χρυσόσκονη: Ας γίνουμε λίγο δημιουργικοί! Βάζουμε μέσα στο σαπούνι χρυσόσκονη. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν όταν ανακαλύψουν πως τα χέρια τους λαμπυρίζουν σαν χρυσός. Κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια τους μπορούμε να κάνουμε και μια ευχή με τη «μαγική χρυσόσκονη του σαπουνιού».  

Φούσκες: Πλύσιμο χεριών χωρίς τη συνοδεία φούσκας δεν νοείται! Κάνουμε το πλύσιμο παιχνίδι με σαπουνόφουσκες. Το κόλπο είναι απλό και παλιό. Βάζουμε στα χέρια του παιδιού λίγο νερό με σαπούνι και αρχίζουμε να τα τρίβουμε μεταξύ τους μέχρι να γίνει σαπουνάδα. Εν συνεχεία, κάνουμε τα χεράκια τους μια χούφτα αφήνοντας λίγο κενό από πάνω και από κάτω. Φυσάμε απαλά στην πάνω μεριά του χεριού και τότε ως δια μαγείας μια φούσκα δημιουργείτε! 

Σαπούνια, παρασαπουνάκια: Βάζουμε στο μπάνιο μας χρώμα! Επιλέγουμε διαφόρων ειδών σαπούνια, στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια, χρώματα και αρώματα. Έτσι κάθε φορά που το παιδί θα πλένει τα χέρια του θα είναι και μια έκπληξη. Έτοιμοι για σαπουνοεκπλήξεις; 

Μικρόβια: Όσο μεγαλώνει το παιδί αρχίζουμε σιγά να συζητάμε μαζί του για τα μικρόβια και για το πού αυτά κατοικούν. Μπορεί να είναι μικρά και να μην τα βλέπουμε, εν τούτοις όμως το πλύσιμο των χεριών μας είναι ένα καλός τρόπος για να τα απομακρύνουμε. 
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας