Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-07-28 17:52:48 +0300 Πώς αντιμετωπίζουμε τους κολικούς; Κολικοί τέλος!

Κολικοί τέλος!

Κολικοί τέλος! 470 900
Πως αντιμετωπίζουμε τους κολικούς;

Οι κολικοί είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει κάποιες στιγμές και περιόδους μέσα στη μέρα που ένα υγιές μωρό, απλώς κλαίει ανεξέλεγκτα και δεν σταματά! Μην ανησυχείτε όμως καθώς το 20% των μωρών υποφέρουν από κολικούς. Επομένως ο πρώτος τρόπος για να τους αντιμετωπίσουμε είναι να σκεφτούμε πως δεν είμαστε οι μόνοι, που μεγαλώνουμε στο σπίτι ένα μωρό με κολικούς! Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να γνωρίζουμε πως οι κολικοί ξεκινούν περίπου μετά τη δεύτερη με τρίτη εβδομάδα γέννησης του μωρού καθώς και πως μετά τον τρίτο μήνα, ένα μωρό δεν παρουσιάζει κολικούς.

Ας δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε το μωρό μας που υποφέρει από τους κολικούς με απλά βήματα.

1. Προσέχουμε τον εαυτό μας 
Ένα από τα πιο σημαντικά που μπορούμε να κάνουμε για να σταθούμε δίπλα σ ένα μωρό που έχει κολικούς είναι να προσέχουμε τον εαυτό μας και παράλληλα να τον φροντίζουμε. Οι κολικοί μπορεί να βασανίζουν το μωρό αλλά είναι κάτι κουραστικό και για τις μαμάδες, καθώς χωρίς να το καταλαβαίνουν αγχώνονται και κουράζονται. Δεν είναι κακό να ζητήσουμε βοήθεια, στην περίπτωση που νιώθουμε εξαντλημένες από όλη αυτή την κατάσταση. Όταν το μωρό κοιμάται και ηρεμεί, προσπαθούμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο και να ξεκουραστούμε λίγο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αισθανθούμε υπαίτιες για αυτό που συμβαίνει στο μωρό.

2. Οι κολικοί δεν είναι για πάντα
Με γνώμονα αυτή τη φράση πορευόμαστε. Μέρος της αντιμετώπισης των κολικών είναι και αυτή η πρόταση. Τα περισσότερα μωρά μετά την ηλικία των τριών μηνών απαλλάσσονται από τους κολικούς. Οι κολικοί εξαφανίζονται τόσο ξαφνικά όσο εμφανίζονται. Κάθε φορά που το μωρό κλαίει γιατί πονάει από τους κολικούς ψιθυρίστε του: «Μην κλαίς, μωρό μου! Δεν θα είναι για πάντα. Θα περάσει. Θα δεις»

3. Η σωστή θέση
Κάθε μαμά, αναφέρει πως έχει βρει τη δική της θέση που ανακουφίζει το μωρό όταν έχει κολικούς. Άλλα μωρά φαίνεται να ηρεμούν όταν είναι στην αγκαλιά της μαμάς τους και δέχονται ένα ελαφρύ χάδι στην πλάτη, ενώ άλλα μωρά ηρεμούν όταν είναι μπρούμυτα και τους χαρίζουμε ένα ελαφρύ μασάζ. Μέχρι να βρούμε τη στάση του δικού μας μωρού χρειάζεται υπομονή και πειραματισμός.

4. Καθαρός αέρας
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στο μωρό μας όταν έχει κολικούς είναι να δοκιμάσουμε να πάμε μια βόλτα στον καθαρό αέρα. Είτε φορώντας το μάρσιπό μας είτε παρέα με το παιδικό καρότσι, μπορούμε να βγούμε μια βόλτα έξω. Ο καθαρός αέρας αλλά και το περπάτημα θα προσφέρει ηρεμία τόσο σε εμάς όσο και στο μωρό μας.

5. Ώρα για μπάνιο
Ένα ζεστό μπάνιο θα χαρίσει στο μωρό τη χαλάρωση και τη θαλπωρή που χρειάζεται εκείνη την τώρα. Πολλές μαμάδες μετά το χλιαρό μπάνιο τυλίγουν το μωρό με μια ζεστή πετσέτα προκειμένου να συνεχίσει αυτή η αίσθηση ζεστασιάς και μετά το νερό.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας