Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-02-02 09:56:17 +0200 6 σημάδια που δείχνουν πως ο πελαργός μας χτύπησε την πόρτα. Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης

Τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης 470 900
6 σημάδια που δείχνουν πως ο πελαργός μας χτύπησε την πόρτα.

Αρκετές γυναίκες αμφιβάλλουν για το αν είναι έγκυες επειδή δεν έχουν σταθερό κύκλο και έτσι δεν μπορούν να το εξετάσουν. Ας δούμε τα 6 σημάδια που θα μας οδηγήσουν κατευθείαν στην αγορά ενός τεστ εγκυμοσύνης.

Στήθος

Όπως και πριν από την περίοδο το στήθος αλλάζει, πρήζεται και γίνεται πιο ευαίσθητο.  Οι φλέβες αρχίζουν να διογκώνονται και είναι εμφανείς ενώ η θηλή αρχίζει να σκουραίνει.

Αιμορραγία

Συχνά τη στιγμή που το ωάριο γονιμοποιείται από το σπερματοζωάριο υπάρχει περίπτωση μιας μικρής αιμορραγίας. Το μικρό ποσοστό αίματος που μπορεί να δούμε συχνά το θεωρούμαι προμήνυμα της περιόδου εν τούτοις δεν είναι πάντα τόσο αθώο. Είναι κόκκινο και συνήθως κρατάει μια - δυο μέρες το πολύ.

Παράξενη γεύση

Το ένα σας ξινίζει το άλλο σας βρωμάει! Το σάλιο στο στόμα είναι ο καθρέφτης του αίματος και των ορμονών που υπάρχουν σε αυτό. Όταν είμαστε έγκυες τα επίπεδα των ορμονών αυξάνονται με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η γεύση μας σε ορισμένες τροφές.

Ευαισθησία στην όσφρηση

Η αυξημένη αίσθηση της όσφρησης μπορεί να είναι σημάδι πως είμαστε έγκυες. Οι έντονες μυρωδιές πχ του καφέ ή του τηγανίσματος αρχίζουν να μας φαίνονται αποκρουστικές και μας ενοχλούν. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το αγαπημένο μας άρωμα.

Λιγούρες

Ξαφνικά σκεφτόμαστε το φαΐ, πιο συχνά απ΄ότι συνήθως. Θυμόμαστε φαγητά που είχαμε καιρό να φάμε. Οι αλλαγές στη διατροφή είναι σημάδι εγκυμοσύνης.

Εξάντληση

Το αίσθημα της εξάντλησης είναι πολύ συχνό στις εγκύους και ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Αισθανόμαστε κουρασμένες χωρίς να στην ουσία να έχουμε κάνει κάτι κουραστικό ενώ μπορεί να αποκοιμηθούμε στον καναπέ χωρίς να το περιμένουμε, τη στιγμή που βλέπουμε την αγαπημένη μας ταινία.

Αδιαθεσία

Εξαιτίας της εγκυμοσύνης το σάκχαρο πέφτει με αποτέλεσμα να  έχουμε τάση λιποθυμίας και ζαλάδας. Ειδικά στην αρχή είναι πολύ συχνό φαινόμενο και είναι κάτι που όλες οι εγκυμονούσες παθαίνουν τον πρώτο καιρό.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας