Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 10:38:26 +0200 Μετά τη διαδικασία, τα αποτελέσματα. Εξωσωματική γονιμοποίηση: πέτυχε;

Εξωσωματική γονιμοποίηση: πέτυχε;

Εξωσωματική γονιμοποίηση: πέτυχε; 470 900
Οι απαραίτητες εξετάσεις έγιναν, η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Πώς ξέρουμε αν η εξωσωματική γονιμοποίηση απέδωσε;

Η ειδική αιματολογική εξέταση δίνει μια ασφαλή απάντηση και τα επίσημα στατιστικά μάς δίνουν μια γενικότερη εκτίμηση επί του συνόλου των εξωσωματικών που σίγουρα θα μας χαροποιήσουν. 

Αιματολογική εξέταση
4-7 ημέρες μετά την εμβρυομεταφορά, ελέγχονται τα επίπεδα της χοριακής γοναδοτροπίνης της γυναίκας, μιας ορμόνης που δείχνει ότι το έμβρυο έχει εγκατασταθεί αποτελεσματικά. Μετά από 3 περίπου ημέρες γίνεται επανάληψη της αιματολογικής αυτής εξέτασης και αν η τιμή της χοριακής γοναδοτροπίνης έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη εξέταση, η κύηση θεωρείται γεγονός.  Αν το αποτέλεσμα της αιματολογικής εξέτασης είναι αρνητικό, σημαίνει ότι η προσπάθεια για εξωσωματική γονιμοποίηση απέτυχε.

Τα στατιστικά
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE), τα αποτελέσματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι θετικά σε ποσοστό κυήσεως 27% ανά ωοληψία και 30% ανά εμβρυομεταφορά. 

Τι ισχύει στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα λειτουργουν δημόσια και ιδιωτικά κέντρα που αναλαμβάνονουν την εξωσωματική γονιμοποίηση σε ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας