Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-14 14:31:44 +0300 Στις μέρες μας οι θεραπείες για την υπογονιμότητα έχουν αναπτυχθεί και περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα επιλογών. Θεραπεία Υπογονιμότητας

Θεραπεία Υπογονιμότητας

Θεραπεία Υπογονιμότητας 470 900
Άρθρο από Ιωάννης Γιακουμάκης
Στις μέρες μας οι θεραπείες για την υπογονιμότητα έχουν αναπτυχθεί και περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα επιλογών.
Ωστόσο, παρόλο που όλες οι επιστημονικές μέθοδοι είναι τις περισσότερες φορές αποτελεσματικές, δεν θεωρούνται ισοδύναμες. Τεκμηριώνοντας, οι μέλλουσες μητέρες είναι απαραίτητο να αποκτήσουν μία σφαιρική ενημέρωση για την κάθε μέθοδο τεχνητής γονιμοποίησης και να επιλέξουν αυτήν που αρμόζει καλύτερα στην περίπτωσή τους.

Η παραπάνω άποψη επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι χιλιάδες προσπάθειες γυναικών έχουν αποτύχει, και πολλές φορές όχι από κάποιο ιατρικό σφάλμα ή κακή κατάσταση της υγείας τους αλλά από λανθασμένη επιλογή. Για παράδειγμα στις γυναίκες μεγάλης ηλικίας ή μετά από επανειλημμένες αποτυχίες σε προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης συστήνεται κυρίως η υποβοηθούμενη εκκόλαψη.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά επιτυχίας στις διάφορες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης, αυτά δεν είναι πάντα τα ίδια. Σύμφωνα με έρευνες, το ποσοστό επιτυχίας στις γυναίκες κάτω των 35 ετών κυμαίνεται στο 64,5% , στις γυναίκες μεταξύ 35-40 στο 54,1% ενώ στις γυναίκες άνω των 40 ετών , γύρω στο 25,2%.

Σχετικά με τους παράγοντες που ενδέχεται να σχετίζονται με την υπογονιμότητα, αναφέρονται: η αύξηση του ορίου ηλικίας των γυναικών που επιθυμούν να συλλάβουν, η αύξηση της εξάπλωσης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και η αύξηση του επιπέδου των τοξικών χημικών ουσιών στο περιβάλλον μας. Το ποσοστό των ζευγαριών που αντιμετωπίζουν την υπογονιμότητα είναι μεγάλο και ολοένα αυξάνεται, σε επίπεδο σχεδόν 1 στα 5 ζευγάρια η οποία οφείλεται σε διάφορους λόγους, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα αίτια της υπογονιμότητας δεν έχουν ποτέ βρεθεί. Είναι πιθανό ότι τα ανεξήγητα προβλήματα γονιμότητας είναι ένας συνδυασμός διαφόρων ήσσονος σημασίας παραγόντων. Βέβαια, τα ζευγάρια με ανεξήγητη υπογονιμότητα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά φυσιολογικής εγκυμοσύνης.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας