Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 10:48:57 +0200 Λέξεις-κλειδιά που αποκωδικοποιούν τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το γλωσσάρι της εξωσωματικής

Το γλωσσάρι της εξωσωματικής

Το γλωσσάρι της εξωσωματικής 470 900
4 άγνωστοι όροι που μπορεί να συναντήσουμε στη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και που καλό είναι να γνωρίζουμε.

Βλαστοκύλη
Πρόκειται για μια τεχνική που μοιάζει με την κλασσική εξωσωματική γονιμοποίηση καθ΄όλα, παρουσιάζει μόνο μια μικρή διαφορά. Η εμβρυομεταφορά σε αυτή την περίπτωση γίνεται την 5η με 6η ημέρα και στο μεταξύ τα έμβρυα καλλιεργούνται σε εργαστηριακό περιβάλλον. Αυτό γίνεται για πιο στενή παρακολούθηση της ανάπτυξης των εμβρύων ώστε να επιλεγούν τα πιό κατάλληλα για την εμβρυομεταφορά.  Η επιλογή της συγκεκριμένης μεθόδου εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία της γυναίκας. 

Υποβοηθούμενη εκκόλαψη
Σε αυτή την περίπτωση εξωσωματικής γονιμοποίησης, πριν την εμβρυομεταφορά γίνονται κάποιες οπές στο περίβλημα του εμβρύου 2-3 μέρες μετά την εμβρυομεταφορά, ώστε η εμφύτευση και κατά συνέπεια η εγκυμοσύνη να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.  

Κατάψυξη-Κρυοσυντήρηση εμβρύων
Σε πολλές περιπτώσεις η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αποδίδει πολλά έμβρυα, τα οποία μπορούν να συντηρηθούν και η μεταφορά τους να γίνει σε επόμενη φάση. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε περιπτώσεις  κατά τις οποίες υπάρχουν συνθήκες που αναβάλλουν την εμβρυομεταφορά. Η κρυοσυντήρηση των εμβρύων γίνεται με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος στους -196 βαθμούς Κελσίου και μπορούν να παραμείνουν εκεί μέχρι και πέντε χρόνια.

Δωρεά ωαρίων, σπέρματος ή εμβρύων
Αν μια γυναίκα δεν μπορεί να παράγει ωάρια μπορεί να αξιοποιήσει τη δυνατότητα για δωρεά ωαρίων που θα γονιμοποιηθούν με το σπέρμα του συντρόφου της και θα γίνει η εμβρυομεταφορά στη μήτρα της.
Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η δυνατότητα για χρήση σπερματοζωαρίων που έχουν συντηρηθεί στις τράπεζες σπέρματος. Τόσο οι δότες, όσο και οι λήπτες καλύπτονται από το ιατρικό απόρρητο.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας