Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-03-03 17:34:15 +0200 Γονιμότητα & Ενδομητρίωση Γονιμότητα & Ενδομητρίωση

Γονιμότητα & Ενδομητρίωση

Γονιμότητα & Ενδομητρίωση 470 900
Πως επηρεάζει η ενδομητρίωση τη γονιμότητα;

Η ενδομητρίωση είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς της γονιμότητας, ειδικά όταν πρόκειται για ενδομητρίωση βαριάς μορφής που εμποδίζει την ωρίμανση των ωαρίων και τη σωστή λειτουργία των οργάνων που συμμετέχουν στην διαδικασία της γονιμοποίησης.

Τι είναι η ενδομητρίωση;

Η ενδομητρίωση είναι μια ασθένεια κατά την οποία κύτταρα με μορφή σαν και αυτά που περιβάλλουν τη μήτρα, εγκαθίστανται έξω από αυτή. Κατά την ενδομητρίωση τα κύτταρα εγκαθίστανται σε μέρη όπως οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες ή και η ουρήθρα. Ανάλογα με την σοβαρότητα της η ενδομητρίωση χωρίζεται σε τέσσερα στάδια. Η ενδομητρίωση μπορεί να εμφανιστε ίαπό ελαφρά μέχρι βαριά μορφή.

 

Πώς επηρεάζει τη γονιμότητα η ενδομητρίωση;

Η ενδομητρίωση επηρεάζει τη γονιμότητα εν μέρει και εφόσον είναι βαριάς μορφής. Όταν μια γυναίκα έχει ενδομητρίωση τα ωάρια της δεν ωριμάζουν γρήγορα, το σπερματοζωάριο δεν μπορεί να προσκολληθεί με μεγάλη ευκολία πάνω στο ωάριο και τέλος οι σάλπιγγες δεν λειτουργούν καλά.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της ενδομητρίωσης;

Μια γυναίκα, όταν πάσχει από ενδομητρίωση, αισθάνεται:
1. Πόνο τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της περιόδου.
2. Πόνο κατά τη διάρκεια της άσκησης.
3. Ο κύκλος της περιόδου της παρουσιάζει ανωμαλίες.
4. Δυσκολεύεται να μείνει έγκυος.

 


Πώς γίνεται η διάγνωση της ενδομητρίωσης;

Το ιστορικό μας είναι αυτό που θα εξετάσει πρώτα ο γιατρός για την ύπαρξη ενδομητρίωσης. Δευτερεύοντα λόγο έχει ο υπέρηχος. Μέσω του υπερηχογραφήματος, μπορούν να αναγνωριστούν κάποιες μικρές κύστες στις ωοθήκες. Από εκεί και πέρα η λαπαροσκοπική μέθοδος είναι αυτή που θα πει αν υπάρχει ενδομητρίωση και σε τι μορφή είναι.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας