Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-15 12:58:12 +0200 Τι μπορεί να κάνει μία μαμά για να αυξήσει το γάλα της; Πως μπορεί να αυξηθεί το γάλα τους πρώτους μήνες

Πως μπορεί να αυξηθεί το γάλα τους πρώτους μήνες

 Πως μπορεί να αυξηθεί το γάλα τους πρώτους μήνες 470 900
Άρθρο από LACTIMI Mαξιλάρι θηλασμού
Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, τα βρέφη έχουν αυξημένη ανάγκη για γάλα με αποτέλεσμα κάποιες φορές οι μαμάδες να φοβούνται πως το γάλα τους δεν θα φτάσει και το μωράκι θα μείνει πεινασμένο.

Μία από τις μεγαλύτερες αγωνίες για τις μαμάδες που θηλάζουν είναι αν θα τους φτάσει το γάλα. Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους, τα βρέφη έχουν αυξημένη ανάγκη για γάλα με αποτέλεσμα κάποιες φορές οι μαμάδες να φοβούνται πως το γάλα τους δεν θα φτάσει και το μωράκι θα μείνει πεινασμένο. 

Τι μπορεί να κάνει μία μαμά για να αυξήσει το γάλα της; 

 

Να θηλάζει όσο πιο συχνά μπορεί

Ο απευθείας θηλασμός (8 εώς 16 φορές ημερίως) και οι παραγωγικές κινήσεις προκαλούν ερεθισμό στο στήθος και βοηθούν την παραγωγή γάλακτος. Ταυτόχρονα η αναρρόφηση του γάλακτος από το βρέφος είναι το κλειδί για να έχει η μαμά περισσότερο γάλα.

 

Να αδειάζει το στήθος 

Πρέπει το στήθος της μαμάς να είναι εντελώς άδειο. Η νέα μαμά θα πρέπει να είναι σίγουρη πως το στήθος της δεν έχει άλλο γάλα. Ο φυσικός μηχανισμός του οργανισμού, θα καταλάβει πως υπάρχει ζήτηση για γάλα και θα το παράξει. 

 

Εναλλαγή στην άντληση γάλακτος 

Όταν το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά, προχωρήστε στην εναλλαγή άντλησης γάλακτος χρησιμοποιώντας είτε ηλεκτρονικό θήλαστρο ( διπλής άντλησης) είτε άντληση με το χέρι όπου είναι και πιο αποτελεσματική.

 

Συστηματικό μασάζ

Το απαλό μασάζ στο στήθος, πριν το θηλασμό ή την άντληση μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την παραγωγή γάλακτος. Οι ζεστές κομπρέσες μπορούν επίσης να υποστηρίξουν την διαδικασία αυτή. 

 

Μην ξεχνάτε πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας. Κάθε οργανισμός είναι εντελώς διαφορετικός και μόνο ο γιατρός που σας παρακολουθεί μπορεί να έχει την πλήρη εικόνα για εσάς για το μωράκι σας. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας