Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-12-15 13:35:18 +0200 Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι

Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι

Οι πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι 470 900
Οι γονείς θα χρειαστεί να αλλάξουν όχι μόνο τον τρόπο, που αντιλαμβάνονταν μέχρι χθες τον εαυτό τους, αλλά ακόμα και να αλλάξουν τη διαρρύθμιση του σπιτιού τους.

Έρχεται η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Η στιγμή εκείνη που όλα έχουν πάει καλά στην εγκυμοσύνη και η οικογένεια επιστρέφει στο σπίτι χαρούμενη και πελαγωμένη. “Ωραία τώρα από που ξεκινάμε;”. Όλα είναι καινούργια και όμως οι νέοι γονείς, πρέπει να προσποιηθούν ότι έχουν κάνει διδακτορική διατριβή με θέμα “Οι πρώτοι μήνες με το μωρό στο σπίτι”.

 

Οι γονείς θα χρειαστεί να αλλάξουν όχι μόνο τον τρόπο που αντιλαμβάνονταν μέχρι χθες τον εαυτό τους, αλλά ακόμα και να αλλάξουν τη διαρρύθμιση του σπιτιού τους ώστε να είναι έτοιμοι για τον ερχομό του βρέφους. Εμείς για να διευκολύνουμε τους νέους γονείς, φτιάξαμε μία λίστα με τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να εξασφαλίσει το ζευγάρι για την επιστροφή από το μαιευτήριο. 

 

  • Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου 
  • Πιπίλες και θήκες για πιπίλες
  • Βασικά παιδικά έπιπλα όπως αλλαξιέρα, μπανάκι με θερμόμετρο και κάθισμα φαγητού.
  • Επαρκή αριθμό από φορμάκια και ζιπουνάκια. 
  • Μπιμπερό, σακουλάκια για αποθήκευση μητρικού γάλακτος και αποστειρωτή.
  • Μαξιλάρι θηλασμού, επιθέματα, θήλαστρο και εσώρουχα ειδικά για τον θηλασμό. 
  • Καθαριότητα με ειδικά απορρυπαντικά για μωρό, αδιάβροχα σελτεδάκια για το στρωματάκι, πάνες, μαντηλάκια καθαρισμού και κρέμα/λάδι για την πάνα. 

 

Στα περισσότερα καταστήματα με βρεφικά είδη, υπάρχουν ειδικό προσωπικό για να καθοδηγήσει τους γονείς για το τι ακριβώς θα χρειαστούν αλλά και να τους συμβουλέψει στο πως θα χρησιμοποιούν κάποιες συσκευές όπως τον αποστειρωτή. 

 

Παράλληλα, οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν Masterclass στο Myparenthood.gr, με θέματα που αφορούν τους πρώτους μήνες ζωής του μωρού, ώστε να είναι όχι μόνο πρακτικά αλλά και συναισθηματικά προετοιμασμένοι για τους πρώτους μήνες στο σπίτι. Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας