Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-11-01 12:16:31 +0200 Νανούρισμα, περπάτημα ή βόλτα με το αμάξι; Ό,τι θέλει το παιδί, αρκεί να κοιμηθεί! 6 εύκολοι τρόποι νανουρίσματος

6 εύκολοι τρόποι νανουρίσματος

6 εύκολοι τρόποι νανουρίσματος 470 900
Ο ύπνος του μωρού είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα ζητήματα στη σχέση μας μαζί του. Οι διαθέσιμες μέθοδοι που θα αποκοιμίσουν -επιτέλους- το μωράκι μας ποικίλουν. Νανούρισμα, αγκαλιά και περπάτημα, πιπίλα, βόλτες με το καρότσι. Επιλέγουμε ...

1. Νανούρισμα για μωρά, το παραδοσιακόν

Λικνίζουμε το μωρό με απαλές κινήσεις τραγουδώντας του νανουρίσματα ή τραγούδια που μας αρέσουν αρκεί να έχουν απαλή μελωδία με απλούς και αισιόδοξους στίχους.

2. Περπατάμε αγκαλιά

Μερικές φορές αυτό που θέλει το μωρό είναι απλά να ξεχαστεί. Περπατώντας μέσα στο σπίτι παρατηρεί το περιβάλλον, κουράζεται και κοιμάται. Βοηθάει και αν κρατώντας το στην αγκαλιά συζητάμε χαμηλόφωνα με τον σύντροφό μας χωρίς να του δίνουμε σημασία.

3. Πιπίλα

Δεν είναι η καλύτερη συνήθεια γιατί «κολλάει» στα μωρά και μετά δεν την εγκαταλείπουν εύκολα, αλλά είναι γεγονός πως είναι αρκετά αποτελεσματικός τρόπος ως νανούρισμα για τα μωρά. Γι αυτό και στα αγγλικά τη λένε pacifier που σημαίνει «ειρηνοποιός». Φέρνει την ειρήνη στο σπίτι μας  και βοηθά στο νανούρισμα του μωρού.

4. Φως και κίνηση

Το ενυδρείο ή κάποια λάμπα με χρώμα και φως (όπως η λάμπα λάβας) μπορεί να νανουρίσει το μωρό καθώς την κοιτάζει.

5. Μονότονη φασαρία

Ακούγεται απίστευτο ειδικά αν εμείς δεν μπορούμε να κοιμηθούμε όταν ακούγεται ο παραμικρός θόρυβος στο σπίτι και όμως μερικά μωρά νανουρίζονται από τους μονότονους θορύβους των ηλεκτρικών συσκευών όπως το πλυντήριο, το σεσουάρ, η ηλεκτρική σκούπα ή ο ήχος του νερού που τρέχει όπως πχ από το ντους ή τη βρύση.

6. Μια βόλτα με το καρότσι (το καλοκαίρι) ή με το αυτοκίνητο

Τα περισσότερα μωρά δεν αντέχουν να μείνουν ξύπνια περισσότερο από 20 λεπτά όταν τα μεταφέρουμε. Επιλέγουμε μια διαδρομή δεκάλεπτης διάρκειας (συν την επιστροφή) και την ακολουθούμε με συνοδηγό...το μωρό!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας