Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 11:13:40 +0200 Κάποιες φορές στην εγκυμοσύνη απαιτούνται ειδικές εξετάσεις. Ειδικές εξετάσεις στην εγκυμοσύνη

Ειδικές εξετάσεις στην εγκυμοσύνη

Ειδικές εξετάσεις στην εγκυμοσύνη 470 900
Οι ειδικές εξετάσεις γίνονται συνήθως σε συνάρτηση με την ηλικία της μητέρας.

Εάν από τις εξετάσεις ρουτίνας προκύψει κάποια ένδειξη γενετικής ανωμαλίας ή δυσπλασίας στο έμβρυο, ο γιατρός που σας παρακολουθεί θα σας ζητήσει να κάνετε επιπλέον ειδικές εξετάσεις. Ας δούμε αναλυτικότερα πότε απαιτούνται οι ειδικές εξετάσεις και τι μπορεί να ανιχνεύσουν.

Πότε απαιτούνται οι ειδικές εξετάσεις
Αυτές οι εξετάσεις γίνονται συνήθως και σε συνάρτηση με την ηλικία της μητέρας. Αν είστε άνω των 35 ετών, απαιτείται στενότερη παρακολούθηση γιατί ο κίνδυνος να γεννηθεί ένα παιδί με σύνδρομο Down μεγαλώνει. Το ίδιο ισχύει αν υπάρχει προδιάθεση γενετικών ανωμαλιών τόσο στη δική σας οικογένεια, όσο και στου συντρόφου σας.

Τι είναι οι γεννετικές και χρωμοσωμικές ανωμαλίες
Οι γενετικές ανωμαλίες είναι ασθένειες που προκαλούνται από ένα ελαττωματικό γονίδιο που φέρει ο ένας από τους δυο γονείς χωρίς να το γνωρίζει. Παραδείγματα γενετικών ανωμαλιών είναι η δρεπανοκυτταρική αναιμία, η μυϊκή δυστροφία και η αιμοφιλία. Μια χρωμοσωμική ανωμαλία είναι το σύνδρομο Down, που οφείλεται στην παρουσία ενός υπεράριθμου χρωμοσώματος του ζεύγους 21 (τρισωμία 21). Η τελευταία αυτή ανωμαλία δεν είναι ασύμβατη με τη ζωή και τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από άλλες διαπλαστικές ανωμαλίες. Άλλες διαπλαστικές ανωμαλίες είναι η δισχιδής ράχη, η ανεγκεφαλία, οι συγγενείς καρδιοπάθειες, το λαγόχειλο και το λυκόστομα, η υδροκεφαλία κ.ά.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας